| 2024. április. 10. | 1 perc olvasás

Megkezdődött a parkok és közterületek tavaszi felkészítése Sopronban!

A Sopron Holding Zrt. munkatársai folyamatosan gondozzák a város zöldfelületeit - írta közösségi oldalán Filep Márk önkormányzati képviselő.

A városvezetés számára fontos, hogy a soproni családok egészséges környezetben tölthessék szabadidejüket. Ezt a célt szolgálja a Zöldülő Belváros program, mely során a Paprét, a Washington park, valamint a Szélmalom tér is megújult.
Fotó: Filep Márk önkormányzati képviselő Facebook oldala

A Papréten felújították a parkon áthaladó járdát, emellett pedig új sétányok épültek, a parkolót is újjáépítették, valamint számos új növényt is ültettek. A környezetrendezési munkák során a Washington parkban a parkon átvezető sétányok is új burkolatot kaptak, a fagylaltozó mellett pihenőteret alakítottak ki, valamint a parkot szegélyező kerítés renoválása mellett a növényzetet is felfrissítették. A Szélmalom téren a pihenőkeresztnek is otthont adó zöld sziget felújítása során új sétányokat, lépcsőt és támfalat is építettek. A friss növényvilág mellett új utcabútorokat, padokat és szemeteseket is elhelyeztek. A zöldfelületek fenntartását mindegyik téren automata öntözőrendszer biztosítja.

2022-ben lezárult a Koronázódomb környezetének rekreációs és turisztikai célú fejlesztése. A beruházás során egy új parkot és családi pihenőhelyet is kialakítottak.

Fotó: Filep Márk önkormányzati képviselő Facebook-oldala

Legnépszerűbb cikkek