Manapság már szinte minden borász gépi segítséget vesz igénybe a szüretnél, hisz jóval gyorsabb, hatékonyabb, és miután a humánerőforrással több gond is adódik, így kiszámíthatóbb. A gép egy hektárt mindössze 40 perc alatt szüretel le. A szőlő érettségének vizsgálatára több módszer is létezik. Az időjárás viszontagságai évről évre egyre jobban megnehezítik a borászok dolgát, de az idei termésmennyiség közepesnek mondható.
- mondta Taschner Kurt István, a Taschner Bor-, Pezsgőház borásza.
Az Irsai Olivér egy korai csemegeszőlő-fajta, melyet 1930-ban Kocsis Pál nemesített meg. Az ebből készült bor pedig egy nagyon finom, lágy behízelgő ízvilág. A szüret után megkezdődik a feldolgozás: préselik, ülepítik, beoltják élesztőgombával, majd körülbelül egy hét után kierjed, majd kezelés, szűrés után palackba kerül az Irsai Olivér 2022-es évjárata.