| 1 perc olvasás

Megkezdődött a tanítás, benépesült a Soproni Egyetem! Már csak 10 nap a SEN-ig!

Megkezdődött a tanítás, benépesült a Soproni Egyetem. Sportnap és könnyűzenei fesztivál kínál változatos szórakozást a hallgatóknak pontosan tíz nap múlva!

Elindult az őszi szemeszter a Soproni Egyetemen. A diákok többsége rutinosan vágott bele a munkába, az elsőévesek pedig - mint minden évben - felsőbb éves társaik óvó tekintete mellett kezdték meg tanulmányaikat. A Soproni Egyetem központi tanévnyitója 2023 szeptember 13-án lesz.

10 nap múlva máris tanításmentes oktatási napnak örülhetnek a hallgatók. Szeptember 14-én kerül megrendezésre ugyanis az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja. Egyetemünk sportegyesülete, a SMAFC szervezésében változatos programok várják a diákokat a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban és környékén délelőtt 10:00-től délután 17:00 óráig.

A sportprogramokról pedig irány a fesztivál. Szeptember 14-15. a Soproni Egyetemi Napok dátuma. A II. SEN a legnagyobb őszi bulinak ígérkezik, hiszen igazi magyar sztárfellépők érkeznek a campusra.

Szeptember 14-én csütörtökön 17 órakor az Ady Endre utcai bejáratnál nyílnak meg a fesztivál kapui. 20 órakor érkezik a Blahalouisiana, majd utána 22 órakor a Belga zenekar lép színpadra. Ingyenes programok, kóstolók, játékok várják a résztvevőket. A Gaszto Arénában a Central Palace DJ-i teremtik meg a hangulatot.

Szeptember 15-én Manuel lesz a Soproni Egyetem egyik sztárfellépője. A fiatal tehetség a hétvégén debütált a Voice műsorában. A tehetségkutató műsornak még egy egyetemi vonatkozása is van. Tóth Kázmér, a Soproni Egyetem öregdiákja (az Esterházy Palota- Erdészeti Múzeum igazgatója) is részt vett munkatársaival a Voice díszleteinek megalkotásában.

Ellentmondást nem tűrő magabiztossággal végzett a tavaszi hallgatói körben végzett felmérés élén az az előadó, akinek fővárosi nagykoncertjeire órák alatt elfogynak a jegyek, és aki az idei SopronFest egyik legemlékezetesebb show-ját adta. Sokak kívánságára 2023 szeptember 15-én a Soproni Egyetemi Napok színpadára robban be Beton.Hofi, aki kétségtelenül a jelen egyik legkarakteresebb stílusú és legnépszerűbb magyar előadója.

 

A kétnapos fesztivál a Soproni Egyetem hallgatóinak hivatalos bulija, de a kapu mindenki előtt nyitva áll. 

A bérletek gyorsan fogynak, érdemes hát időben megvásárolni a belépőket a www.sen.hu oldalon.

Legnépszerűbb cikkek