| 2020. augusztus. 15. | 2 perc olvasás

Megkezdődtek a megyei labdarúgó bajnokságok küzdelmei

A hétvégén megkezdődtek a megyei labdarúgó bajnokságok küzdelmei. Nagy izgalmakat hozott a Fertőszéplak-Répcevis mérkőzés is szombaton, amely a megyei III. osztály futballszezonjának elstartolását jelentette. A szakértők határozott javulást vélnek felfedezni Sopron és környéke labdarúgásában.

- Mivel sok évig nem volt futballcsapata a településünknek, ezért a régi csapattársakkal, a focit szerető barátokkal nemrégiben úgy döntöttünk, hogy újra elkezdünk együtt játszani – emelte ki Csébits Zsolt, a Fertőszéplaki Sportkör szakosztályvezetője. - Az önkormányzat sokat segített nekünk ebben, úgyhogy megvalósíthattuk a terveinket. Minden kezdet nehéz, így az elsődleges célunk az volt, hogy a teamünk ne szűnjön meg az első évben. Ez sikerül, és úgy érzem, hogy nagyon összetartó csapatot sikerült felépítenünk. Jelenleg összesen 22 igazolt labdarúgónk van – fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

 A Fertőszéplaknak komoly ellenfél ellen kellett a pályára lépnie: azzal a Répcevissel szemben kellett helyt állniuk, amely megnyerte az elmúlt bajnokságot. Ennek ellenére a fertőszéplakiak bizakodóak voltak a kezdetektől fogva. - A kezdeti nehézségek után erőt vettünk magunkon, hogy kiegyenesedhessünk – emelte ki Ruzsics Ferenc edző. - Az utolsó két edzőmérkőzésen én már láttam biztató jeleket. A legfontosabb most a csapat építése, ezért remélem, hogy a szezon végére eljutunk ebben addig, hogy a következő bajnokság megkezdésénél beférhessünk az első öt csapat közé – részletezte.


fotó: Griechisch Tamás

A Fertőszéplak színeiben lépett pályára a mérkőzésen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. - Megkezdődtek a megyei labdarúgó bajnokságok választókerületünkben is. Nagy öröm számomra, hogy a Sopron csapata az NBIII.-ban tudott kezdeni. A megye I.-ben 2 csapat szerepel, míg a II. osztályban 7 település indult, a megyei III. osztályban pedig 12 település szerepel innét. Én 19 éve aktív labdarúgóként járom ezeket a településeket, és látom a pozitív változásokat, amelyekre méltán lehetünk büszkék. Köszönet ezért a magyar kormánynak, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetségnek egyaránt. Elsősorban a TAO, másodsorban pedig az önkormányzatok elkötelezett támogatása révén a körülmények már biztosítottak nagyon sok településen a jobb futballhoz. Így például aktív utánpótlás korosztályok is edzenek és gyakorolnak a térségünkben, ami az egészséges életmód miatt is fontos a fiatalok számára – hívta fel erre a figyelmet.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek