| 1 perc olvasás

Megkezdődtek a nyári gyakorlatok a Soproni Gyógyközpontban

Júliusban 43 orvostanhallgató és 63 ápoló tanuló kezdte meg többhetes gyakorlatát a soproni kórházban. Az intézmény akkreditált képzőhelyként folyamatosan biztosítja az egészségügyi pályára készülők gyakorlati oktatását.

Az orvostanhallgatóknak az általános orvosi diploma megszerzéséhez a tanrendben meghatározott kórházi gyakorlatokon kell részt venniük, melyeket akkreditált intézményekben teljesíthetnek. A Soproni Gyógyközpont a Debreceni Egyetem oktatókórháza, népszerű képzőhely a hallgatók körében.

Július első napjaiban folyamatosan érkeztek orvostanhallgatók a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, valamint a Debreceni Egyetem orvosi karairól. Az ERASMUS-program keretében pedig határon túli, magyar orvostanhallgatókat is fogadott a soproni kórház.

Jelenleg 13 elsőéves medikus tölti ápolástan-gyakorlatát Sopronban, további 30 felsőbb évfolyamos orvostanhallgató pedig klinikai gyakorlatát végzi a kórház különböző osztályain.

Az intézmény akkreditált képzőhelyként az egészségügyi szakképzésben résztvevő tanulóknak is gyakorlati helyszínt biztosít. Júniustól a soproni Eötvös József Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium 63 ápoló tanulója végzi nyári ápolástan-gyakorlatát a soproni kórházban.

A szakmai gyakorlat ideje alatt a fiatalok oktatói felügyelet mellett, testközelből tapasztalhatják meg a betegellátás folyamatait, betekintést nyernek a diagnosztikai, az aktív ellátási és rehabilitációs területek működésébe. Az intézmény nem titkolt célja továbbá, hogy a gyakorlati képzés során megismertesse a fiatalokat az egészségügyi szakma szépségeivel, és tanulmányaikat követően visszavárja a jövő gyógyítóit.

Legnépszerűbb cikkek