| 2020. szeptember. 13. | 2 perc olvasás

Megkezdődtek az edzőmeccsek

Elrajtoltak élvonalbeli kosárlabdacsapataink felkészülési mérkőzései . A Sopron Basket idehaza, nézők előtt diadalmaskodott a Ludovika-FCSM Csata ellen pénteken. A férfiak Körmenden, a Mogyorósy Szilárd emlékmeccsen léptek pályára szombaton. A küzdelmes mérkőzésen 9 ponttal kaptak ki, a jó erőkből álló hazaiaktól.

A zárt kapuk mögött rendezett női összecsapáson két triplával három perc játékot követően 6-5-nél a Csata járt előrébb. Innen azonban 7-0-val fordított a Sopron és az első szakasz végén már 20-15-ös előnnyel gazdálkodhatott. A második etapot Angyal Barbara hármasa vezette fel,  folytatásban viszont ritmust váltott a házigazda és 13-4-es sorozattal 33-22-es vezetést épített fel. Ez a 11 pontos különbség a félidőig megmaradt.

A 44-33-as nagyszünetben a statisztikai lapon azt láthattuk, hogy Jelena Brooks 10, Határ Bernadett 9 ponttal rendelkezik soproni oldalon. A hazaiak 18-11-re vezettek a lepattanókban. A Csatánál Lelik Réka 11 pontját kell kiemelni és azt, hogy csapatszinten mindössze hat eladott labda szerepelt a statisztikán a soproni tízzel szemben.

A harmadik negyedben jellemzően 9-10 pont környékén mozgott a differencia. A soproni klub biztosított élőképes közvetítést és ez is arról árulkodott, hogy jó ritmusú találkozót vívtak a felek. A harmadik negyed hajrájában 53-46 után egy újabb 9-1-es hazai széria érkezett. Ennek megfelelően a záró szakasznak 62-47-ről futottak neki a csapatok.
Ebben a periódusban is 10 pont környékén billegett a differencia. Végül az utolsó négy percben alakult ki a végeredményben szereplő nagyobb különbség.

Sopron Basket – Ludovika-FCSM Csata 81-63

A férfiak meccsén az első negyed kiegyenlített játéka után, a második szakasz elején 7 ponttal megugrott a Körmend, amely szünetig tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét. Az első félidőben az SKC-ból igazán csak Bernard jelentett veszélyt a hazai gyűrűre, csapatunk 38 – a szünetig dobott – pontjának csaknem a felét ő jegyezte, 16-ig jutott.

A 3. negyed kiegyenlített játékot hozott, állandósult a különbség. Ekkor a center, Wideman lépett elő, de Dillardnak és Supinak is voltak villanásai.

A záróetap elején 10 pont fölé nőtt a hazai előny, de a hajrában sikerült ezen belülre kerülni a Sopronnak.

Egis Körmend – Sopron KC 79-70

Legnépszerűbb cikkek