| 2021. május. 13. | 1 perc olvasás

Megkezdte működését a Covid árvákat segítő alapítvány

Megkezdi működését a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő alapítvány – jelentette be Áder János köztársasági elnök, a szervezet alapítója.

Az alapítványt Regőczi István katolikus papról nevezték el, aki egész életében, már a második világháborút megelőzően is árva gyerekekről gondoskodott.

A Regőczi István Alapítvány alapítója Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita. A szervezet célja, hogy a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekeket segítse a jövőben.

Áder János a Sándor-palotában tartott sajtótájékoztatón elmondta: amikor az alapítvány létrehozását bejelentették, 600 érintett gyermekről és 400 családról tudtak, de a helyzet azóta tovább romlott, már csaknem 800 gyermekről és 522 olyan családról van tudomásuk, ahol ez a tragédia bekövetkezett. A köztársasági elnök elmondta: kaptak pénzügyi természetű támogatási ajánlatokat, de érkeztek olyan felajánlások, amelyek jogi, illetve pszichológiai segítségnyújtásról, valamint kulturális produkciók megszervezéséről szólnak.

A szervezeti-jogi-pénzügyi háttér megteremtése komoly feladatot jelentett, és folyik az a munka is, amelynek célja, hogy információt szerezzenek az érintett családokról. Ezzel párhuzamosan zajlik a szövetségesek - azon civil és karitatív szervezetek - keresése, amelyek a további munkában az alapítvány segítségére lehetnek - mondta a köztársasági elnök.

Az alapítvány kurátorai között szerepel Herczegh Anita, Ürge-Vorsatz Diána fizikus és Bagdi Emőke klinikai szakpszichológus. Többek között az ő feladatuk lesz, hogy támogassák az alapítvány hatékony működését, és hogy a sürgős helyzetekben, melyeket napokon belül kezelni kell, időben érkezzen a segítség. 

Az alapítvány honlapja elérhető itt. 

Címkék: covid

Legnépszerűbb cikkek