| 2020. április. 24. | 1 perc olvasás

Megkezdték az Ikva Nyugdíjas Otthon fertőtlenítését

Megkezdte a Magyar Honvédség a Soproni Szociális Intézmény Ikva Nyugdíjas Otthonának fertőtlenítését és tisztítását pénteken. A különleges egységek jövő hét szerdáig végzik el ezt a munkát városunk a szociális intézményeiben.

Az Ikva Nyugdíjas Otthonnal folytatódik azon soproni intézmények fertőtlenítése, amelyek lakói különösen nagy veszélynek vannak kitéve az új típusú koronavírus-fertőzéssel kapcsolatosan. A munkálatokat pénteken kezdte meg a Magyar Honvédség különleges felszereltségű egysége.  


fotó: Griechisch Tamás

- Köszönjük nekik, hogy elvégzik ezt a feladatot, amelynek nagyon örülünk, hiszen számunkra az a legfontosabb, hogy a soproni szociális intézményekben élő idősek biztonságban legyenek – emelte ki Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, aki megtekintette a fertőtlenítést. - Jó hír, hogy az intézményekben minden védőfelszerelés adott. Ezt itt is megtapasztalhattuk, ugyanis amikor bementünk, védőruhát, maszkot és kesztyűt is kaptunk, tehát teljesen beöltöztünk, ugyanis csak így lehet belépni az ilyen intézményekbe. Ez megfelel a legnagyobb védelmi készültségnek – fejtette ki.

Az országgyűlési képviselő továbbra is mindenkit arra kér, hogy aki teheti, maradjon otthon. A katonák országszerte több száz idősotthon fertőtlenítését végzik el. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek