| 2019. szeptember. 12. | 2 perc olvasás

Megnyílt a 11. innoLignum szakvásár!

Megnyílt a 11. innoLignum Erdészeti és Faipari Szakvásár és Rendezvénysorozat a Novomatic Arénában. Az esemény hazánk legnagyobb ilyen típusú szakmai programja. Az ingyenes rendezvény szombatig tart.

A rendezvény széles képet ad a faipar aktuális helyzetéről – lehetőséget biztosít a konstruktőröknek és a szakirányú oktatás szereplőinek a bemutatkozásra.

- Itt kiválóan tudunk személyes kapcsolatokat ápolni és teremteni – emelte ki dr. Alpár Tibor, a Soproni Egyetem rektorhelyettese. - Minden évben szervezünk konferenciákat, amely során meg tudjuk osztani partnereinkkel a tapasztalatainkat és hogy mivel foglalkozik az egyetem, de ezen a rendezvényen a rengeteg résztvevőnek és a közvetlen hangulatnak köszönhetően hatékony eszmecserét tudunk folytatni. Így ezek a kapcsolatok folyamatosan tudnak fejlődni és segít számunkra a képzési út kijelölésében – fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

Az idei rendezvényre csaknem 70 kiállító érkezett, akik 9000 négyzetméteren mutatkoznak be. Az innoLignum nemcsak egy szakmai kiállítás, hanem konferenciákon is részt vehetnek a szakemberek, hiszen ez egy olyan program, ahol a szakma minden fontos szereplője jelen van.

- Rengeteg olyan dolog szerepel itt, amely a szakemberek és a mindennapi felhasználók számára egyaránt érdekes – világított rá a rektorhelyettes. - A kereskedelmi célú kiállítók például tudnak kínálni kisgépeket, barkácseszközöket különleges akciókkal karöltve – mondta még.


fotó: Griechisch Tamás

A 11. innoLignum megnyitóján részt vett dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok, aki beszédében kiemelte: az erdészet és a faipar központja Sopronban van, az innoLignum pedig az a rendezvény, ahol az elmélet és a gyakorlat találkozik. - Az ilyen rendezvények fontos szerepet játszanak a szakmai, tudományos és közösségi életben egyaránt – emelte ki.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen átadásra kerültek a különböző szakmai kitüntetések: Sopron Megyei Jogú Város Különdíját dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok adta át a Stan tools and nails Kft-nek. Az innovációs díjat dr. Alpár Tibor rektorhelyettes adta át az IG+JM Kft-nek. Vásárdíjat kapott a Güde Hungary, a Gordius Lignum és az Újgép kő Kft. Egy oktatási intézményt is kitüntettek: a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara különdíját a Roth Gyula Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium érdemelte ki.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek