| 2017. december. 2. | 4 perc olvasás

Megnyílt a Fehér Sasok SE. ökölvívó terme Sopronban

A Fehér Sasok Sportegyesület ünnepélyes keretek között avatta fel szombaton ökölvívó termét, amelyen hazánk több ökölvívó bajnoka is részt vett.

A 2016-ban alapított sportegyesület életének egy új mérföldkövéhez érkezett, hiszen a Bánfalvi úton végre otthonra talált, amely edzőteremnek a megnyitóünnepségére szombaton került sor. 


fotó: Leczovics Zsolt

Horváth Gábor, a Fehér Sasok SE. elnök-tulajdonosától megtudtuk, hogy egy álmuk vált valóra azzal, hogy megnyithatták ezt az edzőtermet, amely minden bizonnyal be fogja váltani a hozzáfűzött reményeket. Kiemelt céljuk, hogy az ökölvívást városunkban még népszerűbbé tegyék, amely sportág már régóta túlmutat a klasszikus bunyón, hiszen ez ma már egy sportművészet, aminek az alapjainak elsajátítását már egészen kis kortól igyekszenek majd itt oktatni. Hozzátette, hogy jelenleg már folyamatban van egy igényszint felmérés és toborzás is Sopronban és a környező településeken, hiszen szeretnének egy olyan versenyzői csapatot kialakítani, amely minden korosztályban tudja majd képviselni a várost és az egyesületet az országos illetve a nemzetközi versenyeken. Örömmel fogadnak mindenkit az edzőteremben és terveik szerint minden héten lesz egy nyitott kapuk napja is, ahol mindenki szabadon megismerkedhet a sportág csínjával-bínjával és kipróbálhatja azt, hogy milyen a valóságban egy ökölvívóedzés. Az egyesület igyekszik a legjobb szakemberekre bízni a képzést, amit talán az is igazol, hogy az egyesület alelnöke nem más, mint városunk egyik büszkesége ifj. Tóth László, aki G.B.U. Intercontinetal bajnok, WBF International bajnok, I.B.F. Európa- és Intercontinental bajnok. 

A megnyitóünnepség egy valóságos sportgála is volt egyben, hiszen több hazai ökölvívó legenda is elfogadta a meghívást erre a nívós eseményre, mint például Gedó György olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, Hranek Sándor, olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes, katonai világbajnok, tízszeres magyar bajnok ökölvívó vagy éppen Váradi János, olimpiai bronzérmes, kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes ökölvívó. 

Gedó György olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok
Gedó György olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok
fotó: Leczovics Zsolt

Az ünnepség helyszíne nem is lehetett más, mint az edzőterem egyik ringje, ahol Németh Nyiba Sándor olimpikon, A Magyar Kultúra Lovagja vezette le a ceremóniát, ahol elsőként Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott köszöntőt. 


fotó: Leczovics Zsolt

Sopron alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket és hozzátette, hogy nagy örömmel fogadta el a meghívást, hiszen a sport, az egészséges életmódra való nevelés kiemelten fontos a mai rohanó világban és örömteli, hogy ezzel az edzőteremmel egy újabb lehetősége nyílik a soproniaknak arra, hogy ezt gyakorolják. 

Dr. Simon István gratulált az egyesület elnökének és családjának illetve a Fehér Sasok csapatának, hogy önerőből egy ilyen remek lehetőséget teremtettek meg a helyieknek, amely cselekedet a soproniság, a lokálpatriotizmus tükrében is jelentős esemény. Kiemelte, hogy Sopron nemzeti sportváros, amely immár 81 sportegyesülettel büszkélkedhet, amelyeknél kiváló és elkötelezett sportszakemberek és edzők dolgoznak, akik igazán nagy hangsúlyt fektetnek a versenysport mellett az utánpótlásképzésre illetve az amatőr sportolási lehetőségek megteremtésére is. Hozzátette, hogy ahogy a kormány, úgy Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata is elkötelezett híve az egészséges életmódnak, a mindennapi mozgásnak, a sportnak, így jár a köszönet minden olyan embernek, akik elősegítik, támogatják ezeknek a céloknak az elérését. 

Zárszóként sok sikert, eredményes munkát kívánt a Fehér Sasok Egyesületnek, akiknek a sikereiért minden bizonnyal minden soproni is szorítani fog. 


fotó: Leczovics Zsolt

Csiszár Szabolcs, Sopron Megyei Jogú Város sportfelügyelője elmondta, hogy fantasztikus, hogy ez a sportág is mekkora fejlődésen megy keresztül hazánkban, illetve hogy városunkban is egyre nagyobb igény van rá, ami minden bizonnyal annak is köszönhető, hogy remek és elhivatott szakemberek irányítják. Köszönetét fejezte ki, hogy az utánpótlásképzésre illetve az amatőr sportra is nagy hangsúlyt fektet az egyesület, amelynek jó munkát és mindezek mellett sportsikereket is kívánt. 

A köszöntők után egymás után lépett a szorítóba a meghívott vendégek sokasága, azok az ökölvívó legendák, akikre méltán lehet büszke hazánk. A vendégek jókívánságaikat fejezték ki Horvát Gábor elnöknek és természetesen szakmai támogatásukról is biztosították a Fehér Sasok Sportegyesületet. 

A hivatalos ünnepség zárásaként Henczel Szabolcs atya, a Szent György-templom plébánosa szentelte fel az edzőtermet. 

Az avatóünnepség egy igazi showt is tartogatott még, ahol Nick Árpád (Iron Jaw), Guinness rekorder erőművész, hazánk és a világ egyik legerősebb embere, - aki szerte a világban húzott már el kamionokat, mozdonyokat, kompokat, repülőgépeket, elefántokat -  egy kis bemutatóval lepte meg a közönséget. A produkcióban szerepelt vasrúdhajlítás foggal vagy éppen egy telefonkönyv szétszabása is.  

Az ünnepég zárásként fellépett a Pendelyes Táncegyüttes, a Fajkusz Banda illetve Schermann Gergő gitárművész és a Crazy Daisy Jug Band is, amit követően vacsora és baráti beszélgetések, a legendákkal való közös fényképezés követett. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek