| 2022. szeptember. 29. | 2 perc olvasás

Megnyílt a Fertő-táj első négycsillagos, felnőttbarát szállodája Hegykőn

A Fertő-Hanság Nemzeti Park szívében megnyíló Hotel HegiQ a térség első négycsillagos minősítésű szálláshelyeként nyitotta meg kapuit. A HegiQ elnevezés az ősi hegykő Hegiku településnevére utal. Az új szálloda a Sá-Ra Termál Fürdő területén 28 szobával és számos programlehetőséggel várja a hazai és külföldi vendégeket.

A hotel megnyitóját csütörtök délelőtt tartották – A célunk az volt, hogy az általunk üzemeltetett termálfürdőnek egy másik húzóereje is legyen. Nagyon remélem, hogy ez a minőségi előrelépés hamarosan a fürdő területén is megjelenik, és abban bízom, hogy  egy igényesebb szolgáltatással egy újabb vendégkört tudunk fogadni, akik megfizetik a szolgáltatást, amelyet nyújtani tudunk – mondta el a megnyitón Radovits Tibor, a Sá-Ra Termál Kft. ügyvezetője.

Fotó: Griechisch Tamás
Fotó: Griechisch Tamás

Az Európa-szerte ismert hegykői gyógyfürdő évek óta a hazai első tíz legnépszerűbb termálfürdő közé tartozik. A település polgármestere, Szigethi István hangsúlyozta, nagy utat járt be a fürdő és a szolgáltatások is - Szemtanúja voltam hegykői fürdő kútfúrásának is, és azóta végig tudtam követni fejlődését. Nagy öröm számomra, hogy megvalósult most a Fertő-part első négycsillagos szállodája, hisz ez hiánypótló a környéken. A járvány előtti időszakban 130 ezer vendégéjszakát töltöttek nálunk, ezzel megyeszinten a harmadik volt Hegykő település – mondta el. 

A megvalósulás nagyban köszönhető a szállodafejlesztést támogató pályázati támogatásnak is, hiszen 400 millió forintot sikerült elnyerni. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a térség turizmusa az elmúlt években jelentősen fejlődött.
- A Fertő-part turizmusfejlesztésében a mai nap egy ünnepélyes mérföldkő, ugyanis az első négycsillagos szálloda készült el Hegykőn. A turisztikai szakértők egyöntetű véleménye szerint a magas színvonalú szolgáltatások erősítésére van szükség térségünkben, és ez az épület, a maga eleganciájával, maximálisan megfelel ezeknek a kihívásoknak. Bízom benne, hogy a mostani, nehezebb időszak ellenére is jól sikerül az indulás és az üzemeltetése, és Hegykő még több vendéget tud fogadni. Így is már rekordokat döntöget a kemping, most ehhez egy szállodai szolgáltatás is be tudott csatlakozni, és minél többen hírül tudják vinni, hogy Sopron és térsége hazánk egyik legszebb területe – hangsúlyozta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. 

Fotó: Griechisch Tamás

A 28 kétszobás, saját wellnessrészleggel is rendelkező szálloda felnőttbarát, csak 14 év felett fogad vendégeket. Az épület alkalmas arra, hogy akár céges rendezvények, csapatépítők vagy képzések során lehetőséget nyújtson a minőségi elvonulásra, az exclusive találkozókra. Az üzemeltetők a nehéz idők ellenére is bizakodva tekintenek a jövőbe, mert a termálvíz, Hegykő és a Fertő-táj továbbra is különleges a vendégek számára.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek