| 2019. november. 29. | 1 perc olvasás

Megnyílt a karácsonyi vásár

Advent első hétvégéjén már látogatható a Várkerületen és a Fő téren az adventi vásár. A programsorozatot pénteken nyitották meg.


fotó: Griechisch Tamás

Már mérték a forralt bort és árulták a kürtős kalácsot a Várkerületen az adventi vásár első estéjén. Sokan megkóstolták az ünnepi fiomságokat és elvegyültek a vásári forgataban, vagy épp a színpadi műsort figyelték a rendezvényen. A Soproni Advent egészen karácsonyig kínál változatos programokat, a Fő téren pedig karácsonyfával és adventi koszorúval is segíti az ünnepre hangolódást, ez utóbbin az első gyertyát vasárnap este hat órakor gyújtják majd meg.

 - Ahogy a költő írja: advent a várakozás megszentelése, rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni arra, ami a mienk.  Advent az egyik legnagyobb ünnepünk előestéje: négy hét, ami a szent karácsony ünnep felé irányítja a figyelmünket. Az ünnepvárásban és a felkészülsében  segít nekünk a karácsonyi vásár - emelte ki megnyitó beszédében dr. Farkas Ciprián polgármester, aki Csiszár Szabolcs alpolgármester és a képviselőtestület több tagja jelenlétében köszöntötte a vásár vendégeit.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek