| 2020. január. 11. | 1 perc olvasás

Megnyílt a Soproni Fotópályázaton elfogadott képek kiállítása

A Soproni Fotópályázat legjobb képeiből nyílt meg a Soproni Fotóklub idei első kiállítása. A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ aulájában látható tárlatot a klub elnöke nyitotta meg, ezt követően Prágay-Szabó Tamás, klarinét művész előadása tette teljessé a megnyitót.

A kiállított képek zöme a Soproni Fotópályázat pályaművei közül került ki, kiegészítve a Fotóklub tagjainak egyéb munkáival. Témaválasztás tekintetében is színes a felhozatal, a számos természetfotó mellett fellelhetők portrék, emberábrázolások, de épületfotók is tarkítják a szemlét.

A Soproni Fotópályázat kétévente, páratlan években, kerül meghirdetésre a Fotógráfia Napja alkalmából Sopron és vonzáskörzetének címezve. Témamegkötés nélkül kerül kiírásra a versenyfelhívás, de az a tapasztalat, hogy a természet vonzza a legjobban az embereket – tudtuk meg Hipságh Gyöngyitől, a klub elnökétől.

Hipságh Gyöngyi a Soproni Fotóklub elnöke
Hipságh Gyöngyi a Soproni Fotóklub elnöke

- A kiállítás célja az, hogy megmutassuk az érdeklődőknek, milyen szép és változatos hobby a fotózás. Természetesen mindenkit szeretettel várunk köreinkbe, akár csak a képek megtekintésének idejére is, de reméljük, hogy a tárlat még több embernek meghozza a kedvét, hogy csatlakozzon klubunkhoz, több szem, többet lát - fejtette ki az elnök.

A pályázat nyertese, Molnár István, akinek mind az öt képe bekerült a díjazottak közé.
A pályázat nyertese, Molnár István, akinek mind az öt képe bekerült a díjazottak közé.

- Már régóta fotózom, ámbár egy ideje nem pályáztam. Azonban a hűség városának kedvéért kivételt tettem. Szerencsésnek érzem magam, hogy ennyire tetszenek a képeim az embereknek - összegezte a versenyt a győztes.

A tárlat január 22-ig látogatható ingyenesen a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ előterében.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek