| 2017. szeptember. 8. | 1 perc olvasás

Megnyílt a Soproni Szüret rendezvénysorozat (galéria)

Pénteken kezdetét vette a Várkerületen a Soproni Szüret rendezvénysorozat, ahol a remek helyi borok mellett, gasztronómiai különlegességek, vásári hangulat és színpadi produkciók is várják az érdeklődőket.

Már a nyitónapon is rengetegen látogattak ki a Soproni Szüreti Napok rendezvénysorozatra, ahol a hivatalos megnyitón Dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere a borlovagrend tagjainak társaságában köszöntötte a Mária szobor előtti közösségi téren a megjelenteket. 

Köszöntőjében a borvidékünk történelmére és a helyi borászok lelkes és kitartó munkájára, és hamisíthatatlan boraira hívta fel a figyelmet, amely az idők során messzire juttatta már el Sopron hírnevét. A rendezvénysorozathoz, a programokhoz, a vásárhoz minden soproninak és idelátogatónak kellemes szórakozást és kikapcsolódást kívánt, majd egy pohár kékfrankossal koccintva hivatalosan is megnyitotta a szüreti napokat. 

A köszöntő után a már hagyományosnak tekinthető helyi szőlőpréselés sem maradhatott el, ahol a frissen kipréselt must kóstolása idén is hatalmas sikert aratott, hiszen rengetegen ízlelték meg a zamatos nedűt. 

A programok vasárnapig tartanak Sopron szívében, ahol idén két színpadon is változatos programok várják a kilátogatókat és ahol igazi vásári hangulattal, finom borokkal illetve gasztronómiai különlegességekkel találkozhatnak a kikapcsolódni vágyók. 

Természetesen a legkisebbekre is gondoltak a résztvevők, az ő számukra a Rondella előtt a Szélkakas játékmasinái okozhatnak garantált élményeket, ahol a nyitónapon is rengeteg mosolygó gyermekkel találkoztunk. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek