| 2019. január. 25. | 1 perc olvasás

Megnyílt a Vasútmodell-kiállítás

A páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából rengeteg érdekességet kínál a 11. Vasútmodell-kiállítás a Liszt központban. A pénteki hivatalos megnyitón elhangzott, hogy ez a kiállítás az egész családnak magas színvonalú kikapcsolódást nyújt. A terepasztalok mellett számos kísérőprogram várja a látogatókat.

Már zakatolnak a mozdonyok a Liszt Központban. A 11. Modellvasút-kiállításon 3 klub mutatja be terepasztalait. Idén különleges élményekkel is gazdagodhatnak a látogatók. A kiállítás szorosan kapcsolódik a Páneurópai Piknik 30. évfordulójához. A pénteki megnyitón, dr. Magas László önkormányzati képviselő a város részéről üdvözölte, hogy ilyen magas színvonalú hagyományos kiállítás nyílt sopronban, a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány elnökeként pedig kiemelte: a három évtizeddel ezelőtti Páneurópai Piknik volt az az esemény, amellyel kiütötték az első téglát a berlini falból.


fotó: Szalay Károly

fotó:Szalay Károly

A határnyitás szellemében ausztriai vendégei is vannak a bemutatónak. Bécs egyik legöregebb modellező klubja is kiállít hamisítatlan bécsi városképi hangulatot teremtve. A hölgyeknek sem kell otthon maradniuk az idei vasútmodell kiállításról, számukra is érdekes programokat kínál az esemény. A rendezvény kiemelt partnere a GySEV Zrt., akik a hétvégén a gyerekek foglalkoztatásáról is gondoskodnak: animációs helyet és játéksarkot üzemeltetnek a helyszínen. A részletes programról a Pro Kultúra honlapján érdeklődhetnek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek