| 2016. december. 4. | 2 perc olvasás

Megnyílt az Adventi Tárlat és megjelent a Soproni Füzetek 2016.

Az adventi időszak kiemelkedő ünnepi eseménye évek óta a Soproni Képzőművészeti Társaság Adventi tárlata a Várkerület Galériában. A kiállítás megnyitója immár tizenhatodik alkalommal a Soproni Füzetek művészeti antológia legújabb számának bemutatója is.

A hagyományos Adventi Tárlaton és egyben a Soproni Füzetek periodika 2016-os bemutatójának közös eseményén dr. Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Ünnepi gondolataiban kitért arra, hogy advent idején, amikor az igazi értékekre irányul az emberek figyelme, még inkább fontosak a közösségi értékeinkre, szellemi és kulturális kincseink megbecsülésére felhívni a figyelmet, aminek hosszú évek óta az Adventi Tárlat és a Soproni Füzetek aktuális megjelenése az egyik kiemelkedő momentuma. A tárlaton bemutatott anyag visszatekintés is az év kulturális életére, amelynek a mozzanatai a Soproni Füzetekben és a kiállított képzőművészeti alkotásokon jelennek meg. Dr. Fodor Tamás köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik szellemi értékeikkel hozzájárultak ahhoz, hogy a tárlat illetve a Soproni Füzetek kiadványa idén is megörvendeztetheti a művészetet, kultúrát szerető embereket.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Dr. Zentai László, a Soproni Füzetek főszerkesztője megnyitóbeszédében elmondta, hogy igyekeztek ebben az évben is, kordokumentumként illetve seregszemleként egy olyan átfogó kiadványt összeállítani, mellyel kellő alázattal és bátorsággal vihetik tovább Sarkady Sándor és Bősze Balázs szellemi örökségét.

Az elsősorban helyi alkotók és a városhoz kötődő művészek verseit, prózai munkáit bemutató kötetben képző- és fotóművészeti alkotások reprodukcióit is megjelentették, melyben nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy a városban tanuló, vagy a városhoz kötődő diákköltőknek, diákíróknak is a művei is szerepeljenek.


fotó: Leczovics Zsolt

Az Adventi Tárlat a Várkerület Galériában (Várkerület 19.) tekinthető meg 2016. december 16-ig. Hétfőtől- csütörtökig 10.00-12.00 óra illetve 14.00 és 16.00 óra között. Pénteken 10.00 és 14.00 óra között. 

A Soproni Füzetek a Soproni Irodalmi Társaság kiadásában jelent meg, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek