| 2019. december. 8. | 2 perc olvasás

Megnyílt az Adventi Tárlat – Megjelent a Soproni Füzetek 2019

Vasárnap nyitották meg a Soproni Képzőművészeti Társaság évzáró kiállítását, amely hagyományosan a Soproni Füzetek művészeti antológia bemutatója is volt egyben. A tárlat és a kiadvány szemléletes képet ad a város 2019-es kulturális és művészeti életéről.

Advent második vasárnapján a Festőteremben gyülekeztek a kultúrapártolók, hogy fellapozzák Sopron művészeti antológiájának legfrissebb számát és megtekintsék a képzőművészek friss alkotásait. Az adventi tárlat megnyitóján az antológiát kiadó Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetségének elnöke, dr. Hegyi Ferenc elmondta: legalább száz alkotó és közreműködő munkáját ünneplik a kiadvánnyal és a tárlattal. 

-Külön öröm és büszkeség, hogy új rovattal jelentkeztünk idén: alkotóműhelyekbe tekintünk be: Kutas László szobrászművészt és a Soproni Fotóművészeti Kör munkáját ismerheti meg jobban az olvasó. Emellett a hagyományokat is ápoljuk, emlékezünk és a fiataloknak is helyet adtunk az oldalakon - tudtuk meg dr. Zentai Lászlótól, az immár 41 éve megjelenő Soproni Füzetek főszerkesztőjétől.
 
-32 alkotónk, 63 változatos technikával készült munkája került a kiállítás keretében a falakra, a hagyományos évösszegző kiállításunkon. Új tagokkal is bővültünk idén, akik szintén aktív résztvevői a társaság munkájának - emelte ki Keresztény Richárd, a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke.


fotó: Griechisch Tamás
Dr. Zentai László, a Soproni Füzetek főszerkesztője
Dr. Zentai László, a Soproni Füzetek főszerkesztője
fotó: Griechisch Tamás

A kulturális délelőttöt az emlékezés pillanatai gazdagították: néhai Sarkady Sándor, a Soproni Füzetek alapító-főszerkesztője és néhai Bősze Balázs, az antológia korábbi kiadója előtt tisztelegtek.

Dr. Ifj. Sarkady Sándor édesapjára emlékezik és meggyújtja az adventi koszorún a második gyertyát
Dr. Ifj. Sarkady Sándor édesapjára emlékezik és meggyújtja az adventi koszorún a második gyertyát
fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Farkas Ciprián polgármester, aki kiemelte: kivételesen szép ez az alkalom, hiszen a képzőművészetet és az irodalmat egyszerre ünnepelhetjük. Ez egy olyan kulturális hagyomány, ami a soproni szellemiség fontos alkotóelemévé vált az elmúlt időszakban.

A megnyitón közreműködött Jacsó Erika, Szarvas Anna, Aba-Nagy Zsuzsanna és Tama Krisztina. A kiállítás december 19-ig, hétfő kivételével naponta 15-18 óráig tekinthető meg.

Dr. Farkas Ciprián polgármester
Dr. Farkas Ciprián polgármester
fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek