| 2022. december. 4. | 1 perc olvasás

Megnyílt az Adventi tárlat – Megjelent a Soproni Füzetek 2022

Vasárnap nyitották meg a Soproni Képzőművészeti Társaság évzáró kiállítását, amelyen hagyományosan a Soproni Füzetek idei kiadványát is bemutatták.

Fotó: Griechisch Tamás

Advent második vasárnapján a Munkácsy teremben gyülekeztek a kultúrapártolók, hogy fellapozzák a Soproni Füzetek idei kiadványát, és megtekintsék a kiállított képzőművészeti remekműveket. Az Adventi tárlat megnyitóján dr. Hegyi Ferenc köszöntötte a megjelenteket. A Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetségének elnöke elmondta: nagyon fontos, hogy idén ismét meg tudták rendezni a tárlatot és a bemutatót. „A jelenlegi helyzetben rendkívül nagy dolog, hogy meg tudtuk rendezni az eseményt. Köszönet illeti a szervezőket és az önkormányzatot, akik lehetőséget biztosítottak arra, hogy a hagyományos eseményünket idén is megtarthassuk, és ismét a Munkácsy teremben” – mondta el dr. Hegyi Ferenc.

A megnyitón beszédet mondott a Soproni Füzetek főszerkesztője is. Zentai László hangsúlyozta; a mai nap a testvérmúzsák találkozásáról szól. „A festészet és az irodalom összhangjáról szól a mai nap, nagyon szép zenei kísérettel. Mindhárom művészeti ág találkozik, most már hosszú ideje advent második vasárnapján” – tette hozzá Zentai László.

Fotó: Griechisch Tamás

Az Adventi tárlatot bemutatta a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke. Jakabné Tóth Márta elárulta; a rengeteg stílus és önálló gondolat mind másképpen dolgozza fel az advent témáját. „Az ünnepkör a tárlat fő motívuma, ugyanakkor idén fontos jubileumot is ünneplünk. 125 éve tartotta első kiállítását a Soproni Képzőművészeti Társaság december 5-én. Az advent mellett így a nagy elődökről is szól – emelte ki Jakabné Tóth Márta.

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Farkas Ciprián. Sopron polgármestere gratulált a kiállítóknak a remek alkotásokhoz. „Azért kedves a szívünknek ez az esemény, mert ez egy tipikusan soproni hagyomány. Magas szintű képzőművészeti művek tekinthetőek meg, és mellé remek irodalom is párosul a Soproni Füzetek formájában."

Az adventi tárlat 41 alkotó 86 műalkotását tartalmazza.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek