| 2023. december. 10. | 1 perc olvasás

Megnyílt az adventi tárlat – Megjelent a Soproni Füzetek 2023

Vasárnap nyitották meg a Soproni Képzőművészeti Társaság évzáró kiállítását, amelyen hagyományosan a Soproni Füzetek idei számát is bemutatták.

Advent második vasárnapján a Munkácsy teremben gyülekeztek a kultúrapártolók, hogy fellapozzák a Soproni Füzetek idei kiadványát, és megtekintsék a kiállított képzőművészeti remekműveket. Az eseményt Hegyi Ferenc, a Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetségének elnöke nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy köszönet illeti a szervezőket és az önkormányzatot, akik lehetőséget biztosítottak arra, hogy a Munkácsy terem idén már harmadik alkalommal adhat otthont az adventi tárlatnak. Számos értékes alkotás került kiállításra.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

Az adventi tárlaton dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István alpolgármester, Tóth Éva kulturális tanácsnok és Sass László önkormányzati képviselő is részt vett.

Sopron polgármestere elmondta:

Az adventi tárlat hagyományosan Sopron kulturális eseménye. Két művészeti ág, az irodalom és a festőművészet jelenik meg. A Munkácsy terem méltó helye ennek a tárlatnak
fotó: Griechisch Tamás
Az első Soproni Füzetek 1978-ban jelent meg, amely azóta is fontos szerepet tölt be a város kulturális életében. Szerkesztőtársaimmal együtt igyekeztünk eleget tenni annak a követelménynek, amit a Sarkady Sándor által alapított Soproni Füzetek kiérdemel

– mondta el Zentai László, a Soproni Füzetek főszerkesztője.

fotó: Griechisch Tamás

Herczeg Anikó, a Soproni Képzőművészeti Társaság elnöke elmondta, hogy az elmúlt évben több tagtársunkat is elvesztettük, többek között a társaságunk elnökét is. Ezért az ő tiszteletére egy róla elnevezett díjat is átadtunk az eseményen. Idén először vendég kiállítok, többek között a győri ART 9000 csoport tagjainak munkái is színesítik a tárlatot.

Idén 38 művész 74 alkotása került kiállításra. A tárlat 2024 január 7-ig látogatható.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek