| 2022. június. 19. | 1 perc olvasás

Megnyílt az Országos Érembiennále díjazott művészeinek kiállítása

A Festőteremben berendezett tárlat különleges, hiszen COVID miatt most egyszerre köszöntötték a XXII. és a XXIII. Országos Érembiennále díjazott művészeit. A folyamatosság ugyan megbicsaklott, de nem szűnt meg és a vasárnapi seregszemlén idén 7 kiállító helyett 12-vel találkozhat a nagyérdemű.

A 2019-es Országos Érembiennále után 2020 kora tavaszán még kiválasztotta a kuratórium a kiállításra szánt szobrokat, reliefeket, elkezdte a katalógust felépíteni, aztán március közepén megállt az élet, így elmaradt a díjazottak kiállítása- részletezte a kiállítás rendezője, Nemes András művészettörténész. A XXIII. Érembiennálét már a szokásos rendben tarthatták meg. Most vasárnap pedig mindkét seregszemle díjazottjainak kiállítására is sor kerülhetett. 

fotó:Griechisch Tamás

A kiállítást dr. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum igazgatója nyitotta meg, aki hangsúlyozta, hogy a tárlattal a jelen korra és az előttünk álló jövőre is reflektálnak az alkotók.

fotó:Griechisch Tamás

A megnyitón a város részéről dr. Farkas Ciprián polgármester hangsúlyozta: Sopron kulturális élete igen gazdag és sokrétű, melyben fontos szerepet foglal el az 1977 óta létező érembiennále is. "Olyan kulturális létesítményeket hozunk létre a kormány támogatásával - például a kialakítás alatt álló múzeumnegyed -, amik a rendezvények, a kulturális élet fejlődéséhez is hozzájárulnak."

fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás

A tárlat augusztus 7-ig, keddtől péntekig, 10-től 14 óráig, valamint szombat, vasárnap, 10-től 18 óráig látogatható.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek