Megnyilt Danijel Babic tárlata a Torony Galériában

Megnyílt Danijel Babic kiállítása a Torony Galériában. A festőművész Újvidéken született, ukrán és bosnyák szülők gyermekeként, de ő szerb állampolgárságot kapott. Danijel Babic a nyersebb, erőteljesebb képnyelv elkötelezettje.

Danijel Babic 2004-ben mutatkozott be először Magyarországon, azóta többször vett részt itthoni csoportos kiállításon, művésztelepen. Legutóbb Dunaharasztiban, ahol az itt kiállított művek nagy része készült, tehát most láthatja először a tisztelt publikum. Babic Újvidékről, a balkáni New York-ból érkezett a Leghűségesebb városba. A szerb festőművész többek között állított már ki Budapesten, Strasbourban, Belgrádban és Berlinben is. 

Szőcs Géza(b), Danijel Baibic(k), Fábián Zoltán(j)
Szőcs Géza(b), Danijel Baibic(k), Fábián Zoltán(j)
fotó: Griechisch Tamás

Képei általában személyes indíttatásúak, legyen szó a nőalakokról, vagy akár az öniróniától, szarkazmustól sem mentes piktografikus művekről. Azaz nem a tásadalom "vívmányait" idoljait mutatja be, görbe tükröt tartva a néző elé, hanem önmaga néz, saját görbe tükrébe. Sopronban, a Torony Galériában november 30-ig láthatja alkotásait a nagyközönség. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek