| 2017. május. 21. | 1 perc olvasás

Megnyílt Horváth Endre fotóművész aktfotó kiállítása a Festőteremben

Horváth Endre AFIAP, MFSZ, MAKUSZ, E-MAFOSZ/S, SOPRONÉRT díjas fotóművész alázattal készült képei kifejezik a természetesség varázsát, az eleganciát valamint a művész csodálatát a női formák iránt.

A "Vágyak és Álmok" kiállítás megnyitó ünnepségére szombat délután került sor a Festőteremben, ahol Sass László, az önkormányzat Oktatási és kulturális bizottságának elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az aktfotókat egy érdekes, sok esetben érthetetlenül furcsa fogadtatás övezi mindig, pedig a művészetnek ezen ága jelentős művészeti értéket képvisel, amelynek már hosszú évtizedekre visszamenőleg komoly történelme van szerte a világban. Horváth Endre fotóművész klasszikus aktfotói meghitt hangulatokat örökítenek meg, melyek egyszerre tiszták és erotikusak és amelyek sok esetben akár egy álomvilágba is repíthetik a látogatókat. 

A köszöntőt követően Sass László átadta Dr. Fodor Tamás polgármester megbízásából ( aki egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott személyesen részt venni a megnyitón) a Civitas Fidelissima polgármesteri elismerő oklevelet Horváth Endre fotóművésznek, elismeréseként a hosszú évek óta tartó magas színvonalú művészi fotózásáért.

A kiállításon Horváth Endre fotóművész megköszönte az elismerést valamint örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan jöttek el a kiállításmegnyitóra, ahol a modellek közül többen is megtisztelték jelenlétükkel az eseményt. Külön köszönetét fejezte ki a Pro Kultúrának és mindazoknak, akik által megvalósulhatott a 42-ik önálló fotókiállítása, amely reményei szerint sokak tetszését elnyeri majd. 

A kiállítás  2017. június 10- ig látogatható a festőteremben, amelynek nyitva tartása kedd-vasárnap 10.00-18.00 óráig.  (Hétfő: szünnap)

Jegyárak:  felnőtt 1.000 Ft / diák, nyugdíjas 800 Ft (igazolvánnyal), családi 2.500 Ft

 


fotó: Leczovics Zsolt

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek