| 1 perc olvasás

Megnyílt Huber Vilmos kiállítása

Szombaton tartották Huber Vilmos „Performansz a békéért” című kiállításának megnyitóját a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban. Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester is részt vett.

fotó: Rombai Péter

 

A szomszédos Ukrajnában már két és fél éve rettenetes áldozatokkal járó, véres háború zajlik. Arra kell törekednünk, hogy Magyarország ne keveredjen bele ebbe a konfliktusba. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy kimaradjunk az értelmetlen harcokból, hiszen Európának békére van szüksége

- mondta a városvezető.

fotó: Rombai Péter

A kiállított festmények olajtechnikával készültek, alapjuk falemez. A tárlat 19 festményből áll.

A festmények a háborúellenességet idézik. A nyomort, az elkeseredést és a háború borzalmait próbáltam bemutatni

- emelte ki a festőművész.

fotó: Rombai Péter

A tárlatot Schey Eta nyitotta meg. Közreműködtek a Civitas Pinceszínház művészei, valamint a Soproni Petőfi Színház színésze, Savanyu Gergely, aki Gyóni Géza Csak egy éjszakára... című versét adta elő.

A kiállítást július 14-ig lehet megtekinteni.

 

Huber Vilmos 1958-ban született Sopronban. Tanulmányait is szülővárosában, majd Budapesten végezte. Az 1980-as évek politikai változásait már külföldön élte meg: 1987-től Bécsben, majd 1989-től az USA-ban élt és alkotott. 2005-ben visszatért Magyarországra, vidéki környezetben él, idejét családjának, a festésnek és a művészeteknek szenteli. Művészete egyre érzékenyebbé válik. Stílusa Neo-Expressionism (új-expresszionizmus), amin belül ennek jelentősen lágyabb, romantikusabb változatát egyéni, érzelmileg töltött látásmódjával PAINTheSOU-nak („lélekfestés”) nevezi el. Olajjal dolgozik. Kedvelt alapja a falemez. Megfestett témái megvalósítását mindig az egyediség jellemzi.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek