Megnyílt Kránitz Roland természetfotós kiállítása

„O sole mio” címmel nyílt meg Kránitz Roland természetfotós kiállítása a Liszt Központban. A 70 képet számláló tárlaton a fotós leghíresebb alkotásai is megtekinthetőek.

Kránitz Roland az elmúlt egy évben lenyűgöző és szemet gyönyörködtető képeivel számos nemzetközi elismerést szerzett. Pályafutása során számos arany-, ezüst- és bronzéremmel gazdagodott.
- Három évig terveztem ezt a kiállítást. A természetfotóimon legfőképp madarak láthatóak – azokat szeretem a legjobban fotózni -  de vannak köztük emlősök is. Talán a leghíresebb az „O sole mio” című képem, amely egy ürgét ábrázol, ez 2020-ban közönségdíjas lett a legviccesebb természetfotó kategóriában – mondta el Kránitz Roland természetfotós.

Fotó: Máthé Alexandra


A kiállítást Molnár (Lisztes) István természetfotós és Csiszár Szabolcs nyitotta meg. Sopron alpolgármestere kiemelte, hogy nagy örömmel érkezett, hiszen személyes kapcsolatok fűzik a fotóshoz. – Gyermekkora óta ismerem, nagyon örülök ennek a sikernek amit elért. A város nevében is gratulálni szeretnék, hiszen 2021-ben az év fotóművésze cím második helyét érte el, idén viszont idén büszkén már az év fotográfusa díjat is elnyerte. Sopron kulturális életében a fotózás igen jelentős szerepet játszik, színesíti a kulturális életünket, nem beszélve egy ilyen gyönyörű teljesítményről, egy országos elismerésről amelyet Kránitz Roland tudhat magáénak – mondta el.

 

Fotó: Máthé Alexandra


A kiállítás megnyitóján közreműködött Holics Kata. A tárlat ingyenesen megtekinthető 2022. október 23-ig, naponta 10 és 18 óra között.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek