| 2017. szeptember. 23. | 1 perc olvasás

Megnyílt Nagy László faszobrász életmű kiállítása Nagycenken

A nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeumban nyílt meg szombaton Nagy László faszobrász életmű kiállítása, „Megmunkált fa” – címmel, mely negyven év munkáját foglalja össze.

A kiállítás megnyitóján Firtl Mátyás Sopron és környéke országgyűlési képviselője ünnepi beszédében elmondta, hogy a fafaragónak két korábbi kiállítását is megnyitotta, így munkái, alkotói gondolatvilága sem ismeretlen előtte, illetve azok előtt sem, akik Nagycenkhez, Sopronhoz, vagy a térséghez kötődnek. Nagy László munkájának köszönhetően egy egészen új  életet kezd a fa, mint szerves anyag, mely diszítő tárggyá, vagy műalkotássá válik. A képviselő hozzátette: a Széchenyiek öröksége, szellemisége, az ezen a tájon élők alkotóerejét, alkotókedvét is áthatja, így Nagy Lászlóét is.


fotó: Griechisch Tamás

Csorba János Nagycenk polgármestere Nagy László 50 éves alkotói tevékenységének elismeréséül díszoklevelet adományozott a művésznek.


fotó: Griechisch Tamás

Nagy László megköszönte a résztvevőknek, hogy eljöttek a megnyitóra. A szobrász a közreműködőknek a segítségért, családjának a támogatásért mondott köszönetet. 


fotó: Griechisch Tamás

A kiállításon részt vett a soproni képviselőtestület több tagja is. A tárlat megtekinthető Nagycenken a Széchenyi István Emlékmúzeumban november 30-ig.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek