| 2022. március. 31. | 2 perc olvasás

Megnyitja kapuit a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. működteti a Fertőrákosi Kőfejtőt és Barlangszínházat, amely április 1-től megnyitja kapuit. Az UNESCO világörökség részeként számon tartott helyszínen május végén kezdődik a nyári kulturális programsorozat, amely a Királynők & királyok évada címet kapta.

A Fertőrákosi Kőfejtő és Témapark minden nap tíz és este hat óra között látogatható. Az érdeklődőket a nemrég megújult, interaktív felületekkel kibővült túralehetőség várja. A gyerekek számára Denevér Dani nyomán számos izgalmas, játékos tanulási lehetőséget biztosít a helyszín. 

A Királynők & királyok évadaként meghirdetett nyári kulturális programsorozat május 27-én a Punnany Massif zenekar fellépésével kezdődik. Másnap Szulák Andrea és a Stúdió 11 Ensemble ad koncertet. Az idei szezonban szeptember közepéig - a játszóhely történeti rekordjaként - hatvan előadás várja a közönséget.

Szent Erzsébet legendája, Sissi szerelme, Levi Strauss élete, a Vadak ura családi musical, Bartók Béla, Lehár Ferenc, Ábrahám Pál halhatatlan művei, Fenyő Miklós, Zorán, Dés László dalai, a hatszoros Grammy-díjas David Sanborn világsztár szaxofonos, valamint Stanley Jordan gitáros csillag koncertjei szerepelnek a gazdag műsorban. A musical, a dzsessz, az operett, a rock and roll, a komoly- és könnyűzene legnagyobb szerzőinek, népszerű előadóinak nagyszabású történetei szerzeményei elevenednek meg a színpadon a műfaji sokszínűség jegyében.

forrás: Pro Kultúra Sopron

Új kezdeményezésként hirdetik meg a Jazzcsütörtök című programot. A műfaj és a borok kedvelőinek szeretnének koncertekkel egybekötött közös találkozást nyújtani. A Kollmann Gábor Quintet, Fekete-Kovács Kornél, Bartók Vince és Szabó Dániel Ferenc triója, a Binder Quartet, Szakcsi Lakatos Béla, és Varga Gábor triója lép fel egyes esteken. A német nyelvű közönség számára a barlangszínházban Ábrahám Pál Bál a Savoyban című revüoperettjét tűzik műsorra a leghűségesebb város teátrumának művészeivel. Ugyancsak a német nyelvű látogatókra gondolva Lehár-gálaestet is tartanak az évadban, amely magyarul is megtekinthető július 2-án a műfaj kiemelkedő képviselőivel.

Nyári barlangszínházi ősbemutatóként különleges előadást is láthatnak a nézők június 18-án. Bartók Béla A csodálatos mandarin és Ravel Bolero című legendás szerzeményeire készülnek táncművek a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház országosan egyedülálló koprodukciójában. Az InterEUropa Balett előadásában külföldi sztártáncosokkal úgy, ahogy különleges élményként, soha nem látott formációban a világhírű Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, Boros Misi, a Virtuózok győztese, a zongora hercege, Binder Károly Erkel Ferenc-díjas nemzetközi hírű jazz-zongorista, zeneszerző és Varga Gábor, a hazai jazz kiemelkedő zongoristája játsszák a darabokat a színpadon koncertszerűen a magyar fejlesztésű Bogányi-zongorákon.

Az új barlangszínházi évadra olyan nagy az érdeklődés, hogy Zorán koncertje, Huszka Jenő és Szilágyi László Sissi, a magyar királyné című operettje, Rúzsa Magdi évadzáró fellépése már most pillanatok alatt megtelt. Ugyancsak ez jellemző Az Ég tartja a Földet – Erzsébet, a szerelem szentje címmel most készülő musicalre, amely Árpád-házi Szent Erzsébetről szól.

Legnépszerűbb cikkek