| 2021. május. 8. | 1 perc olvasás

Megnyitott a hegykői termálfürdő

Megnyitott a hegykői termálfürdő. A hatályos rendelkezések értelmében a fürdőben és szálláshelyeiken a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtteket és gyermekeiket fogadhatják. A szolgáltatásokat a gyógyászati kezelésre beutalt vendégek is igénybe vehetik. A kültéri gyógyvizes medencék már üzemelnek, május 14-ig pedig a többi medencét is megnyitják a látogatók előtt.

Az elmúlt időszakban a szükséges karbantartási és gépészeti munkálatokat is elvégezték a szakemberek. Az üzemeltetők a távolságtartásra, és a fertőtlenítésre is kiemelt figyelmet fordítanak. A vendégek biztonsága érdekében a medencében tartózkodók számát is korlátozzák.

Fürdőnkben a tavalyi évhez hasonló intézkedések vannak érvényben. A medencék befogadóképességét az erre a célra kihelyezett matricák jelölik. A szabályok betartását az úszómester és a medencefelügyelő is ellenőrzi. A fürdő területén, több helyen is kézfertőtlenítőket helyeztünk ki, a gyakran használt felületeket például a korlátokat, és a szekrényeket óránként fertőtlenítjük – mondta Radovits Tibor a Sá-Ra Termál Kft. ügyvezetője.    

-A fürdő területén a jövőben egy négycsillagos, étteremmel, illetve wellness és gyógyászati részleggel is bíró szálloda várja majd a pihenni vágyókat. Jelenleg a víz- és villanyszerelési munkálatok zajlanak, a szállodát a tervek szerint jövő tavasszal vehetik birtokba a vendégek - tette hozzá az ügyvezető. 

A fejlesztés a Magyar Kormány támogatásával valósul meg. 

Az új szállodát a tervek szerint 2022 tavaszán vehetik birtokba a vendégek
Az új szállodát a tervek szerint 2022 tavaszán vehetik birtokba a vendégek

A hegykői gyógyvíz gyógyult csonttörések, ficamok, ízületi rándulások, és izomhúzódások kezelésére is alkalmas. Tavaly kiemelkedő volt a fürdő látogatottsága, az ügyvezető a 2021-es szezonra is pozitívan tekint.

Borítókép; SopronMédia 

Legnépszerűbb cikkek