Megnyitott a soproni műjégpálya

  2020. október 22. - www.sopronmedia.hu

Megnyitotta 2020/2021-es szezonját a soproni műjégpálya. A megszokott helyen, a Novomatic Aréna mellett, közel 1100 négyzetméteres sátorban 800 négyzetméternyi jég várja a téli sportok szerelmeseit március közepéig.

Idén a szokottnál korábban, az őszi szünet előtt megnyitotta kapuit a soproni műjégpálya. A hagyományokhoz híven a pálya nem csak a helyi felnőtt és a korosztályos jégkorongcsapatok otthona lesz, hanem kikapcsolódási lehetőséget nyújt a lakosság számára is. Akik szeretnének megtanulni korcsolyázni, ezt akár tanfolyam keretén belül is megtehetik.

A jégkorongozás rendkívül népszerű a városban. – Ötven felnőtt és közel száz gyerek van már utánpótlásban. Az U8-as korcsoporttól U16-ig indulunk a bajnokságokban. Sőt, idén a felnőttek számára kiírt kispályás amatőr tornán is részt tudunk venni, tehát felnőtt meccseket is láthat a közönség itt Sopronban. – mondta el Koós Zoltán, a Soproni Jégkorong Egyesület elnöke.

fotó: Griechisch Tamás

A frissen megnyitott pályát azonnal birtokba vették az ifjú jégkorongozók. Az eseményen részt vett Barcza Attila, Sopron és térségének országgyűlési képviselője, és Csiszár Szabolcs alpolgármester is, aki a korong jégre ejtésével személyesen indította el a gyerekek edzőmeccsét.
 – A város jégkorong sportegyesülete az önkormányzattal egyetértésben tökéletesen összehozta a soproni óvodásokat és iskolásokat is a jégen. Én azt gondolom, mind utánpótlás szinten, mind pedig versenysport szinten, nem beszélve a szabadidős területről, minden szegmensben nagyon jók vagyunk. Sokat dolgozunk azért, hogy ez a jégpálya így legyen, az egyesületnek meg kell köszönni azt, hogy ilyen jól üzemelteti – méltatta az egyesület munkáját Csiszár Szabolcs. 

fotó: Griechisch Tamás

A műjégpálya pontos nyitva tartásáról a Facebook oldalukon találhatnak információkat. A járványhelyzetre való tekintettel a létesítmény területén szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező.

fotó: Griechisch Tamás

Kérem, várjon... Kérem, várjon...