Várja vendégeit a XIV. Tündérfesztivál

Szombat délelőttől két napig tündérek és manók vehetik birtokba az Erzsébet kertet, mert reggel tíz órakor hivatalosan is megnyitotta kapuit a tizennegyedik Tündérfesztivál. Sopron ikonikus gyermekrendezvényének idei témája a hűség és szeretet.

A Tündérfesztivál tizennégy éve Sopron kulturális palettájának a része, azonban tavaly a járványhelyzet miatt az online térbe szorult, így az idei rendezvényt mindenki kitörő lelkesedéssel várta.
A hivatalos megnyitón Pataki András, a Pro Kultúra ügyvezetője örömét fejezte ki, hogy a fesztivál immár hagyománnyá vált, és Sopron kulturális életének szerves részét képezi. - Óriási öröm, hogy a sikeres védekezés után most egy ilyen méretű fesztivált meg tudunk tartani, nyilván a jogszabályi előírásoknak megfelelően, de a hűség és szabadság városában, a szabadság szelét most már érzékelve tudunk örülni nyitott szívvel a tündéreknek és manóknak. Én itt a gyerekeknek is azt kívánom, hogy érezzék jól magukat, írják tovább a saját meséjüket – mondta el Pataki András. 


Fótó: Griechisch Tamás

A rendezvénynek minden évben más a mottója, idén a soproni népszavazás századik évfordulóján a város iránti szeretet és hűség jegyében zajlanak a programok. - Hogy mit jelent a hűség ebben az évben a gyerekek és családok számára itt, Sopronban? Természetesen azt, hogy szeretjük ezt a várost, a város is szereti az itt élő családokat, és a közös együttlét élményét szeretnénk minél jobban megjátszani az idén. A város történetét mutatjuk be, megépítettük a belváros értékeit kicsiben, mászóház formátumban. Négy katonai táborral a város különböző történelmi korszakait idézzük meg. Azt szeretnénk, ha ezek a gyerekek úgy nőnének fel, hogy tudnák, ez a város számít rájuk, és mi is szeretjük az itt élőket – fogalmazott Szekeres Kriszta, a Pro Kultúra Sopron közművelődési munkatársa.


Fótó: Griechisch Tamás

A Tündérfesztivál megnyitóján Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is köszöntötte a megjelent tündéreket és manókat. – Már reggel egy igazi tündér, a három hónapos kislányom ébresztett. Amikor ideérkeztem az Erzsébet kertbe, sok száz tündért és manót láttam. Ez egy igazi csodálatos családi rendezvény, és másfél év után végre újra együtt lehetünk. Külön öröm, hogy Sopron régi értékeit is felelevenítik: a római múlt, a kelta múlt, a huszárok, a Rongyos Gárda is megelevenedik, és számos kitelepülés kiváló szórakozást fog nyújtani a soproniaknak, és azoknak, akik idelátogattak hozzánk. 


Fótó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek