| 2018. augusztus. 31. | 2 perc olvasás

Megnyitották az új tanévet

Pénteken tartották meg a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola tanévnyitóját. A Soproni Önkormányzat jóvoltából közel 1500 gyermek ingyenes tanszercsomaggal kezdheti meg a tanévet.

A tanévnyitó hagyományosan istentisztelettel kezdődött, az Evangélikus Templomban. A szakrális épület padjai megteltek elegáns ruhába bújt diákokkal. Többek számára egy teljesen új világ kapui tárulnak ki: ők az elsősök, akik a jövő héten ülnek be először az iskolapadba. Az istentiszteleten elhangzott: minden változik - így nekünk is változnunk kell, például, az iskolai kihívások nyomán, de Isten szeretetében mindig biztosak lehetünk.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A tanévnyitón három új pedagógust iktatott be Tóth Károly igazgató-lelkész: Horváth-Völker Zsuzsanna, Locsmándi Balázs és Telekes Zoltán tettek esküt. A rendezvényen egy Hunyadi-díjat is átadtak Jámbor László Bendegúz 8. b osztályos tanulónak, aki az év végén nem tudta átvenni az elismerést, amit kiváló tanulmányi eredményeiért, és példaértékű közösségi munkájáért ítéltek oda neki.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatát képviselte a rendezvényen. – Városunkban 1446 kisdiák, első és második osztályos tanuló kezdi meg tanulmányait. Ők idén is kapnak az önkormányzattól ingyenes füzetcsomagokat – hangsúlyozta a városi tanácsnok, majd hozzáfűzte: az összeállítást megelőzően az önkormányzat az intézmények segítségével felmérte, hogy milyen, a mindennapokban használatos, fontos tanszerek kerüljenek ebbe a füzetcsomagba. A tanévnyitón át is vette egy-egy kisdiák ezeket a tanszercsomagokat a városi tanácsnoktól.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

- Az ősz beköszönte mindig hordoz magában halk szomorúságot, ami nem csoda, hiszen vége a fesztelen szünidei napoknak, a reggeli lustálkodásoknak – mondta Rajnai Károly, a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola igazgatója. – Ezt a hangulatot azonban felváltja a tanév eleji izgalom és az osztálytársak viszontlátásának öröme.


fotó: griechisch Tamás

Az iskolában 114 új hunyadis diák kezdi meg a tanévet, élükön azzal a 93 gyermekkel, akik elsősként ülnek be az iskolapadba.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek