| 2021. szeptember. 1. | 2 perc olvasás

Megnyitották az új tanévet a Petőfi Sándor Általános Iskolában

A Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában is megkezdődött a tanév. A 2021/2022-es tanévet idén 91 elsős kezdi meg az intézményben. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata az első és másodéves diákok számára idén is ingyenes tanévkezdő tanszercsomagot biztosított.

Izgatottan várták a tanévnyitót a kis elsősök a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.   

„A Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 91 elsős kezdi meg a 2021/2022-es tanévet. Bízunk benne, hogy a teljes tanév jelenléti formában fog zajlani. A Soproni Tankerületi Központ jóvoltából az intézmény két helyisége is megújult. Idén egy megújult zene és informatika teremmel is várjuk a diákokat. A technikai munkálatok mellett az egyik tánctermünk átalakítása is folyamatban van” – mondta Sipos Ferenc, a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. 


Fotó: Magasi Dávid

Fotó: Magasi Dávid

„A magyar kormány oltási programjának köszönhetően Magyarországon a 12 év felettiek oltására is lehetőség nyílt. A gyermekek biztonsága érdekében is fontos, hogy a szülők éljenek a lehetőséggel. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 1500 első és másodikos diák számára biztosított ingyenes tanszercsomagot, melyet a Soproni Tankerületi Központtal közösen állítottunk össze. Fontos szempontvolt, hogy olyan eszközök kerüljenek a csomagba melyek a tanulók fejlődését szolgálják. A magyar kormány az alapfokú intézményekben tanuló diákoknak idén is ingyen biztosította a tankönyveket” - mondta Dr. Farkas Ciprián, polgármester.  


Fotó: Magasi Dávid

Fotó: Magasi Dávid

Az ünnepség során Dr. Farkas Ciprián polgármester az emberi erőforrások minisztere által adományozható Miniszteri Elismerő Oklevelet nyújtott át Csukáné Rákóczi Gyöngyi nyugdíjas pedagógusnak. A tanévnyitó ünnepség keretében több pedagógus is elismerő oklevelet vehetett át a digitális oktatásban nyújtott példaértékű hozzáállásáért.   


Fotó: Magasi Dávid

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek