| 2 perc olvasás

Megragadni minden esélyt! - kihirdették a Sopron Basket keretét a 2024/25-ös szezonra

Óriási érdeklődés mellett zajlott a Mennyi?30! elnevezésű évzáró közönségtalálkozó péntek este a Novomatic Arénában. Az est folyamán a jövő évi keretet is nyilvánosságra hozták.

Gáspár Dávid vezetőedző értékelte a sok kihívással járó szezont, melynek csúcspontját a csodaszámba menő, történelmük legnagyobb sikerei közé került kupa aranyérem jelentette. A csapat újra átélhette a győzelemhez vezető út emlékezetes pillanatait, melynek végén a csapat stábjának férfi tagjai egy-egy szál sárga rózsával köszöntötték a hősnőket.

forrás: Sopron Basket

Egyik felemelő pillanatból léptek át a másikba, amikor a csapat ikonja, a klub színeiben 510 mérkőzésen pályára lépő, az aktív játéktól visszavonuló kapitány, Fegyverneky Zsófia lépett a színpadra. Legendás, elképesztő eredményekkel teli pályafutását ölelte át a közel fél órás, bensőséges beszélgetés, miközben a kivetítőn a klasszikus karrierjét jól leíró számsorok jelentek meg.

forrás: Sopron Basket

Néhányat említve:

14x Magyar Bajnok (8x Sopron), 12x Magyar Kupa-győztes (8x Sopron), Euroliga-győztes, 6x Final4, 6x Év kosárlabdázónője Magyarországon,141 válogatottság, 264 mérkőzés (3. legtöbb a sorozatban) és 754 gólpassz az Euroligában (6. legtöbb). A szünet előtt az ügyvezető kért szót, és a jövőbeni civil tervek kapcsán Zsófit mint a Sopron Basket újdonsült csapatmenedzserét mutatta be.

Az est folytatásában Török Zoltántól egy kisebb történelmi visszatekintőt hallhattak a résztvevők, majd a szezon értékelése került középpontba. Megelevenedett a tavalyi ankéton meghirdetett és érvényre is jutott szlogen, a „Soha ne becsüld alá egy bajnok szívét!”. A jelen lévő és egyben a jövőt képviselő fiataljaikhoz is szólt az ügyvezető, kiemelve, hogy nélkülük ezt a kemény szezont, edzésmunkát nem tudták volna végigvinni.

forrás: Sopron Basket

Az est zárófelvonása a jövő évi csapat kihirdetése volt, melyet megelőzően Török Zoltán megköszönte Fegyverneky Zsófiának, Határ Bernadettnek, Aleksandra Crvendakicnek, Turner Yvonne-nak mindazt, amit a klubért hosszú éveken át tettek. Nem lesz a jövő évi keret tagja Kókai Patrícia.

Az új csapat bemutatását követően az ügyvezető egy új jelszót is meghirdetett:

MEGRAGADNI MINDEN ESÉLYT!

A Sopron Basket 2024/2025-ös kerete:

Brooks Jelena
Varga Alíz
Böröndy Vivien
Sitku Zsuzsanna
Papp Klaudia
Toman Dóra
Erdélyi Alexandra
Jovana Jevtovic
Stephanie Reid
Pinelopi Pavlopoulou
Zala Friskovec
Jacinta Monroe
Lana Maric

Vezetőedző: Gáspár Dávid
Edző: Laczka Miklós
Mentor: Stevan Karadzic
Erőnléti edző: Mladen Teofilovic

Legnépszerűbb cikkek