| 2020. szeptember. 30. | 1 perc olvasás

Megrázó installáció a Várkerületen - azokra emlékeznek, akik közlekedési balesetben haltak meg

Ötvenöt, arc nélküli sziluett emlékeztet azokra, akik közlekedési balesetben haltak meg tavaly a megye útjain. A „Néma kiáltás a balesetek áldozataiért” című installációt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága készítette és a Várkerületen a Mária szobornál látható.

Megrázó installációval hívja fel a járművezetők figyelmét a szabályos közlekedésre a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság. A Biztonság Hete program keretében készült a mementó, mely néma üzenetként figyelmeztet minden közlekedésben résztvevőt. „A 2019-es évben 42 közlekedési balesetben 55 fő hunyt el a megyénkben, amely riasztó adat. Célunk a figyelemfelhívás, az elrettentés, és az hogy a szabályok megszegése ilyen tragédiákhoz vezethet" – árulta el Kovács Miklós a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője. 

Kovács Miklós, a Soproni Rendőrkapitányság rendőr alezredese
Kovács Miklós, a Soproni Rendőrkapitányság rendőr alezredese
fotó: Fodor Regina

A Soproni Rendőrkapitányság rendőr alezredese felhívta a figyelmet arra, hogy a gyorshajtással, a szabályok figyelmen kívül hagyásával legfeljebb 2-3 perc előnyre tehetnek szert az autósok. „Nincs körülhatárolható életkori minta, az egészen fiataloktól kezdve a szépkorúakig mindenki lehet okozója és vétlen áldozata is egy közúti balesetnek – tette hozzá.


fotó: Fodor Regina

Az installáció első sorában a Sopron vonzáskörzetében elhunytakra emlékeztető táblák kaptak helyet. A köztéri bemutató arra figyelmeztet, hogy egy pillanatnyi figyelemkihagyás, a túlzott sietség, az időjárási-, látási- és útviszonyok figyelmen kívül hagyása milyen tragédiákhoz vezethet.

A program vándorkiállításként a megye több nagyobb városába is eljut.


fotó: Fodor Regina

Legnépszerűbb cikkek