| 2023. szeptember. 28. | 2 perc olvasás

Megszavazta a közgyűlés az újraindítási programot

Dr. Farkas Ciprián polgármester hétfőn jelentette be közösségi oldalán az újraindítási programot, melynek keretében visszatér a korábban megszokott közvilágítás, a sűrűbb buszmenetrend, valamint újranyit a GYIK. Az újraindítási programot csütörtökön a közgyűlés is megszavazta.

Sopron polgármestere a csütörtöki közgyűlésen elmondta, hogy az orosz-ukrán háború és az elhibázott brüsszeli szankciók következményeként súlyos energiaválság alakult ki egész Európában, ami minden családot és közösséget hátrányosan érint. Az energiaárak közel tízszeresére emelkedtek, ami óriási terhet rótt az önkormányzatra. A baloldali receptek, azaz az adóemelések és megszorítások helyett a városvezetés a családok támogatása és a takarékosság mellett döntött, hogy biztosítsa Sopron működését és a költségvetés egyensúlyát.

fotó: Griechisch Tamás
A takarékossági intézkedésekkel biztosítani tudtuk egy nehéz időszakban, egy nehéz gazdasági környezetben is a város működését és a költségvetés egyensúlyát.  Folyamatosan vizsgáltuk a nyár folyamán is a költségvetés helyzetét és annak lehetőségét, hogy ismét magasabb szinten tudjuk biztosítani a közszolgáltatásokat

– jelentette ki dr. Farkas Ciprián polgármester, aki leszögezte, hogy a válság ugyan nem ért véget, de a felelős gazdálkodásnak köszönhetően egy olyan költségvetés állt mostanra össze, ami lehetőséget teremt az újraindításra.

fotó: Griechisch Tamás

Az újraindítási programnak három fontos eleme van:

  • visszatér a korábban megszokott közvilágítás
  • visszatér a sűrűbb buszmenetrend
  • újranyit a Gyermek és Ifjúsági Központ (GYIK)

Az újraindítási programot a közgyűlés is megszavazta, így a polgármester felhatalmazást kap arra, hogy lépésről lépésre visszatérjen a közszolgáltatás megszokott színvonala. A városvezetés köszönetet mondott minden soproni családnak, hiszen a közös munka, a közös erőfeszítések eredménye az újraindítási program.

fotó: Griechisch Tamás

A csütörtöki rendes és rendkívüli közgyűlésen emellett a képviselő-testület megtárgyalta a város 2023. évi költségvetését, valamint a kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságok tulajdonosi döntéseit. Átszervezésre kerül a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. és a Soproni Kommunikációs Központ Kft. is, melynek eredményeként a városi rendezvények szervezése, valamint az önkormányzati médiumok a Soproni Kommunikációs Központ Kft.-be integrálódnak, ami új néven, Soproni Városmarketing Kft. néven folytatja működését.

fotó: Griechisch Tamás

A közgyűlésen közterületek elnevezéséről is döntöttek a képviselők. A házszámozási eljárás miatt szükségessé vált a Pozsonyi út és a Virágvölgy környezetében elhelyezkedő utak elnevezése. Az érintett utcák elnevezésére a Pozsonyi út környékén a Mandulafa utca és a Zárányi utca javaslatok érkeztek.

fotó: Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek