| 2022. december. 24. | 1 perc olvasás

Megszépítették a szerényebb körülmények közt élők karácsonyát

December 24-én 10 órakor vette kezdetét a jótékonysági akció a Soproni Szociális Intézmény Kossuth Lajos utcai épületének udvarán. December 26-ig kaphatnak meleg ételt, tartós élelmiszert azok, akik előzetesen regisztráltak.

Fotó: Griechisch Tamás

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megszerveztük jótékonysági ételosztásunkat. December 24-e és december 26-a között összesen 500 adag ételt és tartós élelmiszerekből álló csomagot osztunk ki a Kossuth Lajos utcában. Az akcióhoz éttermek és civil szervezetek is csatlakoztak – mondta Péli Nikoletta, a Soproni Szociális Intézmény igazgatója.

Fotó: Griechisch Tamás

Szombaton a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának soproni önkéntesei is csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz. Tartós élelmiszereket adtak az érkező rászorulóknak, időseknek és nagycsaládosoknak.

Fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Szociális Intézmény közleménye szerint saját munkatársaik a SFAC és Dunaveczki Attila, a Startup Sopron koordinátora segítségével zajlik az ételosztás.

Emellett több cég és magánember önzetlen felajánlásával tudták megvalósítani az akciót.

A Tercia Hubertus, a Panoráma Étterem Balf, a Papa Joe’s, a Bon gout GmbH - Horváth Zoltán és Tamchina Andrea Leobersdorfból, illetve a Vöröskereszt, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata, a Gyümölcsbárka, a Tutti Frutti 2002 Kft., Nemes Márk, Lukácsi Attila, Simon Péter, dr. Varga Gábor, ifj. Varga Gábor tettek sokat azért, hogy szebbé válhasson sok család és nélkülöző ember karácsonya.

Fotó: Griechisch Tamás
Fotó: Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek