| 2020. szeptember. 25. | 1 perc olvasás

Megszépül a Fertőújlakról induló Sziki őszirózsa tanösvény

A Varázslatos Magyarország és a Fertő-Hanság Nemzeti Park közös akciója keretében október 3-án megtisztítják és megszépítik a Fertőújlakról induló Sziki őszirózsa tanösvényt. Az akcióra várják a természetbarátok jelentkezését is, hiszen a munka mellett a résztvevők a terület élővilágát is megismerhetik.

„Te is hozzájárulhatsz lélegző bolygónk egészségének megóvásához, a globális változáshoz azonban lokális cselekedetre van szükség!” – olvasható a Fertő-Hanság Nemzeti Park közösségi oldalának eseményleírásában.

A nemzeti park a Varázslatos Magyarország kezdeményezésére csatlakozott ahhoz az akcióhoz, amelyben arra invitálják a természetszeretőket, hogy saját környezetükben, hazánk természeti értékeinek megóvásával járuljanak hozzá globális környezetünk védelméhez.

Október 3-án a Fertőújlakról induló Sziki őszirózsa tanösvény kilátóinak karbantartását és festését, valamint a kilátó környezetének szezon utáni rendbetételét tűzték ki célul. A munka után a helyi vendéglátást kiélvezve természetvédelmi szakértő segítségével kirándulást terveznek a Fertő szikes tavai mentén, ahol a résztvevők nemcsak megismerhetik a helyi élővilágot, de nem kis számmal akad fotóstéma is azok számára, akik fényképezőgépet is visznek magukkal.

A munka erőssége közepes és erősebb fizikai munka, a kirándulás pedig 2-4 kilométeres, egyenes talajon.

Jelentkezni október 1-ig lehet, viszont annak érdekében, hogy a természet rendjét ne bolygassák meg a szervezők, csak az első 25 jelentkezőt tudják fogadni.

Jelentkezni a   https://vm-magazin.hu/jelentkezes/ oldalon lehet.

A tanösvény közel négy kilométer hosszú, végigjárva meg lehet ismerni a szikes puszta és a tavak életközösségét, valamint a régi magyar háziállatoknak a védett területek megőrzésében és hasznosításában betöltött szerepét. Az útvonal a magyar szürkemarhával, a racka juhval és a házi bivallyal legeltetett réteken vezeti végig a túrázót, érintve a Hanság-főcsatornát, és a sekély vizű szikes tavakat. Az útvonalon több madármegyfigyelő torony is található.

 

Borítókép forrása: termeszetjarok.blog.hu

Legnépszerűbb cikkek