| 2019. augusztus. 28. | 2 perc olvasás

Megszűnnek a torlódások az iskolánál

Összekötötték a Fenyő téri Német Nemzetiségi Általános Iskola mellett található két parkolót. A felfestéseket is magában foglaló beruházásnak köszönhetően megszűnnek a torlódások és jelentősen biztonságosabb lesz a közlekedés az intézmény környékén. Az új szakaszt szerdán, sajtótájékoztatón mutatták be.

- A tornaterem melletti parkolóba vezető szakasz zsákutca volt, az oda behajtó autósoknak meg kellett fordulniuk és csak úgy tudtak kimenni – világított rá Mágel Ágost, a Városfejlesztési bizottság elnöke. - A főbejárat előtti parkolónál ugyanez volt a helyzet. Ennek következtében a környéken meglehetősen nagy dugók alakultak ki. Az út létesítésével ezt a két parkolót összekötöttük – fejtette ki.


fotó: Griechisch Tamás

Ha például a szülő a Besenyő utca felől jön, miután letette a gyermekét az iskolánál, nem kell megfordulnia, hanem továbbmehet az új útszakaszon a Bánfalvi út felé. Ezzel megvalósul a beruházás egyik legfőbb célja: a torlódások megszüntetése.


fotó: Griechisch Tamás

- Ez egy kétsávos út, amelynek a tervrajzait az elmúlt évben készítettük el, majd ebben az évben már szerepeltettük az éves önkormányzati költségvetésben – tudtuk meg az elnöktől. - Így biztosak lehettünk benne, hogy az út, amelyet több éve szerettük volna, elkészül. A szülők így már kedvezőbben tudnak érkezni az iskolához, ha féltett gyermekeiket hozzák ide – emelte ki.


fotó: Griechisch Tamás

Az iskolába járók biztonságát jól látható felfestések is növelik. - A fő üzenete ennek a napnak az, hogy Sopronban is a gyermek az első – szögezte le Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok. - Ez összevág a kormányzati intézkedésekkel, hiszen a kormány családtámogató és gyermekvállalást ösztönző politikája hosszú évek óta sikeresen épül fel. Mi pedig itt, a városunkban az intézményeinket szeretnénk kormányzati forrásból magas szintre emelni. Az elmúlt időszakban több bölcsőde, óvoda és számos iskola megújult, és ebben a körben meg kell említenem a GYIK Rendezvényház energetikai korszerűsítését is. Ezt mi szeretnénk folytatni, hiszen vannak olyan intézmények, amelyek megérdemelnék a felújítást. Erre is sor fog kerülni – emelte ki.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen Stöckert Tamás is részletezte a beruházást. A főtanácsos elmondta: az önkormányzat megegyezett a Rendőr Nyugdíjasok Egyesületével, amelynek tagjai jelenlétükkel még biztonságosabbá teszik a közlekedést az iskola környékén.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek