| 2022. március. 4. | 1 perc olvasás

Megszűnt a teljes körű látogatási tilalom a Soproni Gyógyközpontban

Az Országos Tisztifőorvos 2022. március 3-i határozata alapján a Soproni Gyógyközpontban megtörtént a teljes körű látogatási tilalom feloldása.

A betegek látogatására az alábbi szabályok vonatkoznak:

Látogatók létszáma:

Egy beteghez látogatási időben naponta legfeljebb 2 fő látogató mehet be, személyenként 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra. Látogatási idő: A betegek látogatására az intézmény házirendjében meghatározott időpontokban biztosítunk lehetőséget.

A látogatás feltételei:

A látogatóknak érvényes védettségi igazolvánnyal vagy 48 órán belüli negatív SARS-CoV-2 gyorsteszt eredménnyel kell rendelkezniük, melyet a belépéskor kötelesek bemutatni. Kivételt képez ez alól a felnőtt kíséretében érkező 5 év alatti látogató, azonban intézményünk házirendje értelmében a 14 év alatti gyermekek csak a szülő saját felelősségére látogathatják a hozzátartozókat! A COVID19 fertőzés miatt intézményünkben kezelt betegek - az EÜtv. 11.§ (3)-(6) bekezdésben a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével - továbbra sem látogathatók. Amennyiben a beteg állapota lehetővé teszi, az időjárás függvényében szabadtéren (kórházpark) is történhet a látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.

A fentiektől eltérő látogatási szabályok vonatkoznak az alábbi esetekre:

Súlyos állapotú, illetve cselekvőképtelen beteg törvényes képviselője, ennek hiányában a beteggel közös háztartásban élő, cselekvőképes házastársa vagy élettársa, vagy az általuk megjelölt személy az osztályvezető főorvossal történt egyeztetést követően a nap bármely órájában a beteg mellett tartózkodhat. Kiskorú beteg kórházi ellátása során egyik szülője vagy törvényes képviselője az osztályvezető főorvossal egyeztetve a gyermek mellett tartózkodhat. Szülő nővel az általa megjelölt nagykorú személy, a vajúdás és a szülés alatt, vele lehet.

Maszkviselés szabályai:

A látogatóknak mindvégig 3 rétegű sebészi, FFP2, FFP3 vagy ezzel azonos besorolású maszkot kell viselniük.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek