| 2020. szeptember. 10. | 2 perc olvasás

Megszünteti a gyermek és ifjúsági bérleteket a Soproni Petőfi Színház erre az évadra

A koronavírus második hullámának erősödése miatt a soproni Petőfi Színház 2020/2021-es évadában mind a bérletértékesítésében, mind a műsorkínálatban fontos változások történtek.

A járványhelyzet komolysága miatt az iskolákkal való együttműködés már most is akadályozott. Ennek okán a színház vezetősége úgy döntött, hogy az óvodás, általános iskolás és középiskolás bérletek értékesítését erre az évadra felfüggeszti.

- Alternatív megoldásokat javaslunk a tanuló ifjúságnak és az óvodásoknak: matinékat fogunk tartani, amelyekre a hétvégi időpontokban szülőkkel, a szabályozásokat betartva el tudnak jönni a gyerekek. Kisebb térben tartandó előadásokat az együttműködések keretében iskolákban, vagy a színházban le tudunk bonyolítani. Bízunk abban, hogy a tavaszi időszakban már enyhülés várható, és akkor már felkészülhetünk arra, hogy ha nem is a teljes bérletet, de annak negyven-ötven százalékának megfelelő előadásszámot fel tudjunk ajánlani, egyedi jegyvásárlási rendszerben, a velünk kapcsolatban lévő intézménynek - mondta Pataki András színházigazgató, a Pro Kultúra ügyvezetője csütörtökön, sajtótájékozatón.


fotó: Griechisch Tamás

Az intézkedések fő szempontjai az emberek egészségének megóvása, a színház működőképességének fenntartása és törekvés a színházban dolgozók munkahelyének megtartása. Gazdasági szempontból szükséges volt az évadban meghirdetett előadások módosítása.

- A felnőtt bérletekben bemutatjuk „A padlás” című musicalt, a „Stabat Mater” című táncművet, és a „Római karnevál” című stúdiószínházi előadást. A „Széchenyi” Németh László drámát, és az „Isten komédiása” című Szent Ferencről szóló produkciót viszont egy évaddal arrébb fogjuk helyezni, mivel ezek olyan volumenű előadások, amelyeket a korlátozott nézőszám és a középiskolás nézők várható teljes hiánya értelmetlenné tesz. Helyettük Carlo Goldoni „Mirandolina” című előadás lesz látható Zentai Magyar Kamaraszínháztól, és a korábban meghirdetett Ábrahám Pál, „Bál a Savoyban” című előadást hozzuk vissza a programba - imertette Pataki András. 


fotó: Griechisch Tamás

A felsorolt darabok mellett a bérlettel rendelkező nézők kedvezményesen válthatnak jegyet plusz egy előadásra a Barlangszínházban.

Legnépszerűbb cikkek