| 2021. március. 29. | 1 perc olvasás

Megtagadhatja a kézbesítést a Magyar Posta

Mindannyiunk felelőssége egymás egészségének védelme, ezért a Magyar Posta arra kéri ügyfeleit,hogy viseljenek maszkot, ha küldeményt vesznek át.

A COVID-19 járvány elleni védekezés legfontosabb eleme a szabályos, szájat és orrot teljesen eltakaró maszkviselés, különösen a járvány jelenlegi felfutó szakaszában. Sajnos egyre több megbetegedést regisztrálnak, ezért a Magyar Posta kéri a lakosság figyelmét a maszkviselés és a távolságtartás fontosságára.

Az ügyfelek a személyes átvételt igénylő küldemények esetén is viseljenek maszkot és tartsák be az előírt másfél méteres védőtávolságot, csakúgy, mint ahogy a postán és a boltokban is teszik. A hivatalos iratok, a tértivevényes levelek, illetve a csomagok kézbesítése érintésmentesen történik, vagyis aláírás helyett az igazolvány adatokat kell egyeztetni a kézbesítővel megfelelő távolságból.

A postai munkatársak figyelmét is felhívták a maszkviselés szabályaira. A szabályok szerint a vállalat dolgozóinak a munkavégzés közben kötelező a maszk viselése, és ennek betartását folyamatosan ellenőrzik.

A társaság a postai munkavállalók egészségvédelme és a fertőzésveszély kockázatának csökkentése érdekében megtagadhatja a kézbesítést, ha felszólítás ellenére nem érvényesülnek az alábbiak:

  • magánterületen (pl. saját ingatlanon, társasház lépcsőházában) a maszkot nem viselő címzett nem hajlandó a másfél méteres védőtávolság tartására,
  • vagy ha közterületen (pl. a címhely közvetlen közelében lévő járdán) – védőtávolság betartásától függetlenül – maszk nélkül kívánja az átvevő átvenni a küldeményt.
  • A karanténban érintett címhelyek esetében a posta a karantén idejére a küldemények őrzését továbbra is biztosítani fogja.

Borítókép; koronavírus.gov.hu  

Legnépszerűbb cikkek