| 2020. április. 15. | 1 perc olvasás

Megtartják a felsőoktatási záróvizsgákat a veszélyhelyzet ideje alatt is

A felsőoktatási intézmények a hallgatók részére a záróvizsgákat megszervezik – derül ki a Magyar Közlönyben közzé adott kormányrendeletből. Az intézményeknek szigorú szabályrendszer szerint kell lebonyolítani a vizsgákat, de a járványügyi helyzetre való tekintettel könnyítést is kaptak a lebonyolításhoz.

A rendeletben kihirdetettek szerint a záróvizsga időtartamára, a kiállított oklevelük átvételének céljából a hallgatók a felsőoktatási intézmények területére beléphetnek, azonban a záróvizsga és az átvételi folyamat során biztosítani kell, hogy a vizsgázó és más személyek személyesen ne érintkezzenek és a jelenlévők között legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

A záróvizsga-bizottságok összetétele, létszáma valamint annak külsős tagjára vonatkozó rendelkezések szempontjából némi könnyítést engedélyeznek, a veszélyhelyzet idején eltérhetnek az eddigiektől, azzal, hogy a  bizottságnak elnöke és legalább egy tagja van, tehát két főből is állhat a bizottság kivételesen.  Továbbá a záróvizsga-bizottságot úgy kell összeállítani, hogy legalább egy tagja egyetemi vagy főiskolai tanár, illetve egyetemi vagy főiskolai docens legyen.

 

Borítókép: Ilusztráció Forrás: Internet

Legnépszerűbb cikkek