| 2020. november. 4. | 2 perc olvasás

Megtartják az előadásokat a Soproni Petőfi Színházban, elkészítették az előírásoknak megfelelő ülésrendet

Pataki András a Pro Kultúra ügyvezetője, színházigazgató arról beszélt videóüzenetében, hogy új, immár negyedik intézkedési tervét indítja el az intézmény, ami február 21-ig érvényes. Megnövelt előadásszámmal, új novemberi és decemberi műsorral képes a bérletes és jegyet váltott közönséget fogadni a soproni teátrum, megfelelve a kormányzati előírásoknak, melyek a nézőtéri távolságtartásra, kötelezően üresen hagyandó székekre vonatkoznak.

A vezető kiemelte, a jegypénztár elkészítette az adott színházi előadások ülésrendjét, mellyel kapcsolatban keresni fogják a bérletes nézőket. Jegyek továbbra is válthatóak, az előadások pedig teljeskörűen, sőt, bővült választékkal várják a publikumot.

„Tartsunk ki ebben a nehéz helyzetben is egymás mellett” - zárta videóüzenetét a direktor.

Pataki András a szerdai állománygyűlésen meghirdette a cég működését érintő és jövő év február 21-ig tartó idei negyedik intézkedési tervüket. A kulturális, közművelődési intézményekre vonatkozó új kormányzati előírásokat - csak minden harmadik helyen ülhetnek emberek a nézőtéren - maximálisan képesek betartani a nagyszínházban és a kamara játszóhelyükön. Ennek megoldásaként a nagyobb bérletes vagy jegyes érdeklődést kiváltó produkciókból megnövelik az előadásszámokat. Az idei bemutatóik közül ez jelenleg A padlás produkciót érinti. Az értékesítési és szervezési osztályuk, valamint a jegypénztáruk munkatársai szoros kapcsolatban állnak a közönséggel és velük kölcsönösen együttműködve keresik mindenki számára egyénileg a legjobb megoldást, hogy melyik meghirdett új időpontban tudják megtekinteni az előadásokat. A távolságtartásra vonatkozó szabályokat a nézőtéren szigorúan kezelik. Megjelölik az üresen hagyandó székeket. Az egy háztartásban élők, a párok, baráti társaságok, valamint a szülők és gyermekek sem ülhetnek egymás mellett.

A Pro Kultúra által működtetett Liszt Ferenc Kulturális Központ rendezvényeit is hasonló módon kezelik és ennek szellemében tartják meg. Megrendezik a Crescendo hangversenybérlet ülő koncertjeit és a hétvégi Jazz & bor eseményt. Viszont a vasárnapi Gyorstalpalót már elhalasztják. A meghirdetett városi kulturális eseményeik, szabadtéri programjaik az elkövetkezendő egy-két hónapban zömében elmaradnak. A  cég mindezeket jelzi a közösségi felületein. A színház új novemberi és decemberi programja pár napon belül már elérhető és megtekinthető.

A színházi és kulturális eseményeken továbbra is kötelező a maszkhordás, a szociális távolságtartás, testhőmérsékletet mérnek, kézfertőtlenítést alkalmaznak. A teátrumban folyamatosan működtetik azt a különleges, a műtőkben, zárt terekben használt, vírusok, baktériumok, penészgombák semlegesítésére készült légtisztító berendezéseiket, melyeket nemrég vásároltak. Ebből  a színház nézőterére, ruhatárába, közönségforgalmi területeire, színpadára telepítettek összesen tíz darabot. Pályázat útján rövidesen a Liszt Ferenc Kulturális Központba is szeretnének vásárolni a nézők egészségét, biztonságát szolgáló készülékeket. Továbbra is az a céljuk, úgy nyújtsanak emlékezetes színházi, kulturális élményeket a hozzájuk betérőknek, hogy maximálisan biztonságban érezhessék magukat náluk.    

Borítókép forrása: Soproni Petőfi Színház

Legnépszerűbb cikkek