| 2017. október. 26. | 1 perc olvasás

Megtartotta októberi közgyűlését az önkormányzat

Több napirendi pontot is tárgyalt a képviselőtestület csütörtökön, ahol fontos döntések születtek.

A sürgősségi előterjesztéssel vette kezdetét a közgyűlés, ahol Dr. Fodor Tamás SMJV. polgármestere elmondta, hogy idén nagyon tartalmas és színvonalas beadványok érkeztek a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíj pályázatára, amelynek keretében öt egyetemista részesülhet tanulmányi ösztöndíjban az önkormányzat jóvoltából, amelynek összege is emelésre került. 


A képviselőtestület megválasztotta a Foreno Nonprofit Kft. új ügyvezetőjét is, amire azért volt szükség, mert az eddigi vezető Földes Tamás nyugdíjba megy. A testület az eddig a cégnél kereskedelmi és műszaki vezetőként dolgozó Major Lajost bízta meg az önkormányzati társaság irányításával.

A parkolással kapcsolatban is elfogadta a közgyűlés azt az előterjesztést miszerint jövő év elejétől  a Király Jenő utca 7., a Kazinczy tér 8–11. és a Csengery utca 73–91. szám előtti területeken fizetős parkolás lesz érvényben, amely helyeken a  harmadik zóna árai lesznek érvényben.  

Módosításra került az önkormányzat és a Pro Kultúra Nonprofit Kft. közszolgálati szerződése is, amelynek értelmében tizenkétmillió forinttal több támogatást kap a cég a városi kulturális programjainak szervezéséért.

A Győri út melletti, eddig névtelen terület is elnevezésre került, amely ezentúl az Ullein József utca nevet viseli. 

Rendkívüli napirendi pontként módósításra került a településképet meghatározó reklámok, plakátok elhelyezéséről szóló önkormányzati rendelet is, valamint jóváhagyásra került az-az előterjesztés is, miszerint az STKH - Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási és Környzetevédelmi Nonprofit Kft. közszolgálati szerződést köthet a szombathelyi önkormányzat tulajdonában lévő SZOVA - Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt-vel, Szombathely és öt környező településének  hulladékgazdálkodási feladatainak az ellátásával kapcsolatban.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek