| 2017. szeptember. 28. | 2 perc olvasás

Megtartotta szeptemberi közgyűlését a képviselőtestület

A szeptemberi közgyűlésen több mint húsz napirendi pontot tárgyalt a soproni képviselőtestület, amely ünnepi pillanattal vette kezdetét valamint egy lemondási felszólítással zárult.

A közgyűlés kezdete előtt került sor a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj átadására, amelyet idén Dr. Varga Máriának ítéltek oda. A rangos elismerést, méltató szavak és a köszönet kifejezése mellett Németh Zoltán a megyei önkormányzat elnöke és Dr. Fodor Tamás Sopron Megyei Jogú Város polgármestere adta át Dr. Varga Máriának. ( Bővebb írásunk itt elérhető! )

A közgyűlésen ezt követően a képviselőtestület a nemrég elhunyt Dr. Csóka Pálra gyermekorvosra, egykori képviselőre emlékezett egyperces néma felállással és főhajtással, tisztelegve emléke és munkássága előtt.

A köszöntőt illetve a megemlékezést követően kezdtetét vette a munka, amelynek során fontos dolgokban kellett a képviselőtestületnek határozatokat hoznia. 

Döntés született arról, hogy a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. épületeinek és objektumainak őrzésére új közbeszerzési eljárást írnak ki, amelynek nyertesével hosszútávú szerződést kötnek majd, hiszen az eddig a feladatot ellátó cég szerződése lejár. 

A Központi Bányászati Múzeumnak a jubileumi rendezvények szervezésére 1,3 millió forintot szavaztak meg a képviselők valamint újra bizalamat szavaztak a Városfejlesztési Kft. ügyvezető igazgatójának Kelemen Imrének, aki továbbra is vezetheti a önkormányzati tulajdonú céget. 

A napirendek között szerepelt a Lenkey utcai rendelőintézet épületének felújítása is, ami azonban a tanulmányok szerint nem lenne gazdaságos, így azt befektetők hasznosíthatják majd. Ennek tükrében azonban a közgyűlés határozatot hozott egy új, a Selmeci utcában megvalósítandó egészségügyi intézet megépítése mellett, amelyre 677 millió forintos pályázatot nyújt be. Az új rendelőintézet többek közt helyet adna nyolc orvosi, öt gyermekorvosi és négy fogászati rendelőnek is, de a tervek szerint egy röntgenhelyiség is kialakításra kerülne. 

Határozat született továbbá közterületetek elnevezéséről, a Sopron TISZK megszüntetéséről, de a SOPRON név használatának jogosultságára irányuló érvényben lévő szabályozás is módosításra került. 

A rendes illetve a rendkívüli ülés között azonban Dr. Fodor Tamás polgármester egy rendkívüli tájékoztatást is intézett a képviselőtestülethez, amelynek az adta az okát, hogy a leghűségesebb város egyik képviselőjét Dr. Bendes Zoltánt (JOBBIK) a Szombathelyi Törvényszék garázdaság büntettének elkövetésében bűnősnek találta.

A részletes tájékoztatást követően Sopron polgármestere felszólította Dr. Bendes Zoltánt hogy mondjon le önként mandátumáról, amennyiben ezt nem teszi, akkor arra szólítja fel pártját, hogy hívja vissza erkölcsileg méltatlanná vált képviselőjét.  ( Bővebb írásunk itt elérhető! )


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek