| 2019. április. 24. | 1 perc olvasás

Megtartották a Páneurópai Piknik Emlékév első rendezvényét

Páneurópai Piknik sztorik a Handler aulában címmel kerekasztal-beszélgetést tartottak és grafikai pályázatot indítottak városunkban. A rendezvény a piknik 30. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi emlékév nyitó állomása volt. Az eseménysorozathoz több intézmény, iskola is csatlakozott.

1989-es hangulatú kiállítással, filmvetítéssel és kerekasztal-beszélgetéssel várta a diákokat szerdán a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskola és a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány. A programmal kezdetét vette a piknik 30. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozat, melynek kapcsán Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta: örömteli, hogy a jubileumi emlékév programjaihoz több iskola, intézmény is csatlakozott, hiszen ezeken a rendezvényeken keresztül és a kortanúk beszámolói által a fiatalok jobban megismerhetik azt a meghatározó történelmi eseményt, melynek idején még nem éltek.


fotó: Griechisch Tamás

A kerekasztal-beszélgetéssel és kiállítással egy pályázatot is elindított a Handler Nándor Szakképző Iskola, amire az intézmény honlapján keresztül lehet regisztrálni. A pályázatra a 30. évfordulóhoz kapcsolódó plakátot, mémet vagy egyéb művészeti alkotásokat várnak középiskolásoktól. Az alkotások az értékelés után kiállításon fognak szerepelni.


fotó: Griechisch Tamás

A szerdai programon a diákokkal Dr. Magas László, a Páneurópai Piknik ’89 Alapítvány elnöke, szervező és Dr. Kárpáti György résztvevő is megosztotta élményeit a határáttörésről.

A jubileumi emlékév rendezvényeit és egyéb információit a megújult páneurópaipiknik.hu oldalon találhatják az érdeklődők.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek