| 2022. szeptember. 7. | 2 perc olvasás

Megtartották a Soproni Egyetem központi tanévnyitóját

A Soproni Egyetem Szenátusa és a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar Kari Tanácsa nyilvános tanévnyitó ülést tartott szerdán. Idén közel ezer diák kezdi meg tanulmányait az egyetemen.

fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepélyes tanévnyitó ülésen prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora ismertette az egyetem idei célkitűzéseit.

Közel ezer hallgató kezdi meg tanulmányait a Soproni Egyetemen, köztük 120 külföldi tanuló. Új programokkal készülünk az idei tanévben: szeptember 15-16-án a Soproni Egyetemi Napokat is megrendezzük először, illetve azután egy héttel a 100. évfordulóját ünnepeljük a Botanikus Kertnek, de otthont adunk a Soproni Pénzügyi Napoknak is. Az intézmény új kutatási területekkel bővül és oktatástechnológiai fejlesztéseken esik át."
fotó: Griechisch Tamás

Az intézmény két évvel ezelőtt fenntartói modellváltáson esett át. Az ezzel kapcsolatos tapasztalatokról Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja osztotta meg gondolatait.

„Örömmel jövök mindig a Soproni Egyetemre, hiszen évtizedekkel ezelőtt én is itt végeztem. Az idei tanév sok tekintetben más lesz, mint a korábbiak, sokkal nagyobb nehézségekkel nézünk szembe a gazdasági élet területén, és ez kihat az egyetem működésére is. A modellváltás után sok szempontból érezhető az előrelépés az intézményben. Gondolhatunk itt a bérrendezésre, oktatástechnológiai és informatikai fejlesztésekre is, de további beruházások is várhatóak majd."

fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián polgármester beszédében hangsúlyozta, hogy az ország és Európa soha nem látott problémákkal áll szemben, és ebben a helyzetben felértékelődik a tudás, a szorgalom és a széles látókör szerepe.

Nagyon fontos a Soproni Egyetem szerepe a városunkban, de országos szinten is. Az intézmény neve egyet jelent a minőséggel. Olyan tudást, diplomát és versenyképes ismereteket kell adnia a diákoknak, amik felkészítik őket arra, hogy egyszer az országot a vállukra vegyék, még az ilyen nehézkes időben is, amely begyűrűzik mindennapjainkba."
fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen kitüntetéseket is osztottak ki. Pro Universitate Soproniesis Emlékérmet vehetett át dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, a Magyar Diplomáciai Akadémia elnöke és dr. Somogyi Norbert, Magyarország Párizsi Nagykövetségének tudományos és technológiai attaséja. Soproni Egyetemért Emlékérmet kapott Árendás György ügyvivő szakértő. Címzetes Egyetemi Docens kitüntetéssel díjazták Szentpéteri Sándort, az Erdészeti Fejlesztéspolitikai és Innovációs Főosztály főosztályvezetőjét.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek