| 2021. augusztus. 8. | 1 perc olvasás

Megteltek a soproni szállodák

Jól alakul a szezon a soproni szállodákban. Júniusban és júliusban egyaránt magas volt a foglalások száma, sőt az augusztus 20-i hosszú hétvégén is telt ház várható a szálláshelyeken. Elsősorban belföldi turisták érkeznek városunkba.

Egész nyáron szinte telt ház van a soproni szállodákban. Sokan érkeztek Sopronba a nyár első felében, de többen augusztusra halasztották az utazást. Megfigyelhető, hogy a legtöbben az utolsó pillanatban foglalják le a nyaralásra kiválasztott szállást.

"A foglalások száma június második felében kezdett emelkedni, júliusban pedig sikerült túlszárnyalni a 2019-es foglaltságot. Az augusztus 20-i hosszú hétvégén telt ház lesz a szállodában. Elsősorban belföldről érkeznek hozzánk vendégek, de Ausztriából és Németországból is jönnek turisták. Az idelátogatók átlagosan 2-3 éjszakát töltenek nálunk" – mondta Szarjas Tímea, a Hotel Sopron igazgatója.

Nemcsak Sopronban, hanem országszerte is rekordot döntött a belföldi turizmus. Július 24-én, szombaton volt a legtöbb belföldi vendég Magyarországon. Az augusztus hónap minden évben kiemelt időszak, de kora ősszel szintén sokan töltik szabadságukat hazai szálláshelyeken. 

Borítókép; archívum

Legnépszerűbb cikkek