| 2019. október. 15. | 1 perc olvasás

Megtévesztés! - A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara figyelmeztetése

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara és számos soproni vállalkozás a napokban kapott kézhez egy angol nyelvű, megtévesztő levelet, a feladó egy VRE VAT Register nevű Hamburgban bejegyzett cég. A levél a GDPR-re hivatkozva a közösségi adószám, valamint a cég adatainak egyeztetését kéri.

Aki ezt megteszi a levélhez mellékelt dokumentum kitöltésével és aláírásával valójában szerződést köt a céggel, ami évi 711 EUR (235.000 Ft) szolgáltatási díj megfizetésére kötelezi, a következő három évben.


Forrás: Soproni Kereskedelmi és Iparkamara

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara felhívja a vállalkozások figyelmét, hogy bár a GDPR valóban bekerült a magyar jogi szabályozásba azonban semmi nem teszi kötelezővé a német cég által vezetett nyilvántartásba történő bejelentkezést. A múlt év februárjában már érkezett hasonló tartalmú és célú "becsapós levél", igaz, akkor 771 EUR díjra szerződött a figyelmetlen áldozat.

A kamara kéri, amennyiben ilyen, vagy ehhez hasonló megkeresést kap vállalkozásuk, a válaszadás előtt mindenképpen alaposan olvassák el a levelet, illetve kérjenek információt a kamarától vagy a könyvelőjüktől.

Borítókép: illusztráció

Legnépszerűbb cikkek