| 2020. április. 12. | 2 perc olvasás

Megtisztelő feladat a diákok segítése – interjú a Soproni Suli TV tanítónőjével

Március 30. óta visszatérő vendég a soproni családoknál Mák Tünde. A tanítónő igaz csak a képernyőn keresztül látható számukra, de a Soproni Suli TV vezetőjeként és a tananyag összeállítójaként meghatározó segítséget nyújt a digitális oktatásban az első osztályosoknak. A tavaszi szünet adta lehetőséget kihasználva beszélgettünk a műsor házigazdájával.

- Mit jelent számodra a Soproni Suli TV?

- Nagyon megtisztelő feladat a televíziós távoktatás, hisz ezzel segíthetem a város diákjait és szülőit egyaránt. Reményeim szerint a kollégák is fel tudják használni a mindennapi tevékenységükben az általam összeállított programot, megkönnyítve számukra ezt a teljesen új szituációt. Kihívásként élem meg ezt a helyzetet, amivel feszegetem a határokat. Nem könnyű a dolgom, hiszen hiányzik az interakció a gyermekekkel, ami a feladatok összeállítását is befolyásolja.

-Mennyire tudnak naprakészek lenni azok a diákok a tanulmányaikban, akik követik a Suli TV-t?

- A tanrend összeállításánál nem feltétlenül az aktuális tananyagra koncentráltam, hiszen nehéz ahhoz alkalmazkodni, hogy melyik gyermek éppen hol tart az előmenetelében. Rendkívül sokféle tankönyvből és módszerrel tanítanak a kollégák, úgyhogy ezt figyelembe véve arra koncentráltam, hogy visszatekintést és összefoglalást adjak számukra, ami gyakorlásként és a tananyag kiegészítésére is jól használható.

- Mióta dolgozol tanítónőként?

– A 2. tanítási évemet kezdtem a soproni Gárdonyi Géza Általános Iskolában, ahol a diákönkormányzat elnöke vagyok, emellett egyetemre járok. Korábban 13 évet tanítottam Jász-Nagykun-Szolnok megyében, egy református iskolában.

- Szinte minden hétköznap dolgozol a stúdióban a felvételeken? Mi volt a legviccesebb élményed?

- Annyi kulisszatitkot azért elárulhatok, hogy például az operatőrök segítenek: sokszor ők is megoldják a feladatokat, és mindenki gondoskodik arról, hogy jó hangulatban teljen a munka, amiért nagyon hálás vagyok. Előfordult ugyanakkor, hogy például felvétel közben „megszökött” állandó segítőtársam, a hatalmas plüssmedve. Leesett a helyéről a mackó, nagy derültséget keltve a stúdióban…

A Becsöngettek - Soproni Suli TV az önkormányzat kezdeményezésére, a Soproni Tankerületi Központ és a Sopron TV közreműködésével készül. Minden hétköznap reggel kilenc órától látható a képernyőn, a sopronmedia.hu oldalon és a Youtube-on. A műsor a tavaszi szünetet követően visszatér, a korábbi tanórák azonban addig is visszanézhetőek.

Legnépszerűbb cikkek