| 2021. április. 15. | 1 perc olvasás

Megtisztítják a szeméttől a közutak környékét a héten Sopronnál is

Az utak menti illegális szemét felszámolására fókuszál a héten a Magyar Közút Sopron környékén is, a kormány Tisztítsuk meg az Országot! programjához kapcsolódva. A társaság évente egy kisebb megyeszékhely kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű, illegálisan kidobott szemetet gyűjt össze az országos közutaknál.

Üdítősflakonok, cigarettásdobozok és további illegálisan lerakott hulladékok kerültek nagy mennyiségben a Magyar Közút gépkocsijának platójára kedden Sopron és Balf között. A társaság munkatársai ezen a héten kampányszerűen gyűjtik a szemetet a közutak mentén 94 mérnökségük területén, köztük Sopron környékén is.

A szeméthalmok elcsúfítják a környezetet, egészségügyi kockázatokkal járnak és még környezetszennyezők is. Ráadásul rengeteg kapacitást is elvonnak más útüzemeltetési munkáktól.

A biztonságos munkavégzés érdekében több helyen is kisebb-nagyobb korlátozásra lesz szükség. Vigyázzunk a szakemberekre közlekedés közben és ami a legfontosabb: ne szemeteljünk!A Magyar Közút Nonprofit Zrt. átlagosan évi 10ezer tonnányi szabálytalanul kihelyezett hulladékot számol fel.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek